Käsipainot telineessä kuntosalilla. (KUVA: Paul Constantin)

Kuntosali  – mikä ihana paikka viettää illat, mutta ei sinne tarvitse tulla leikkimään.

Nykyään on yhä enemmän ja enemmän kuntosaleja, ja niiden kuluttajia. Osa tykkää treenata kovaa ja tavoitteellisesti, ja osa käy pitämässä kuntoa yllä. Kaikki ovat totta kai tervetulleita saleille, joskin jos treenaat oikeasti tavoitteellisesti on salin löytäminen nykyisin hankalampaa kuin ennen. Miksi näin? 

No kun menee kuntosalille näkee jos jonkin sorttista oman elämänsä Arnold Schwarzeneggeriä. Näistä puolet on niitä harmittomia keski-iän saavuttaneita perustreenaajia, jotka ovat mukavia ja antavat muille tilaa. Sitten päästään asian ytimeen eli ne ¨salimaket¨ ja ¨himotreenaajat¨ jotka ovat suuria kuin jäävuoret. Heille ei riitä yksi laite eikä myöskään ole soveliasta kysyä heiltä -voiko tehdä sarjan välissä. He juoksevat paikasta toiseen tekemässä vähän kaikkea ilman minkään näköistä tietämystä mitä he tekevät ja miten. Meille ¨normaaleille¨treenaajille se on todella raskasta ja yleensä treenit menee silloin todella huonosti koska, et pääse tekemään liikkeitä joita haluaisit koska ne on varattu. Myös yleinen ilmapiiri yleensä latistuu kun tämmöinen seppä saapuu pelipaikalle. Tämän takia monet karttavat yleisiä ketjusaleja ja pahimmassa tapauksessa jotkut menettävät treeni-innon. Olen sitä mieltä että heille pitäisi perustaa oma kuntosaliketju. Se voisi mieluiten olla juoksurata, jonka ympärille olisi tiputeltu erillaisia kuntosalilaitteita. Siinä saisivat rauhassa juosta ja treenata häiritsemättä muita.

Osaan myös olla omalla tavallaan iloinen näistä treenaajista. Kun on on itsellä ollut huono päivä yleensä heistä saa niin paljon hupia että on pakko mennä vessaan nauramaan ennen kuin  pystyy itse jatkamaan treeniä. Myös kavereiden kanssa näistä saa väännettyä jos jonkinmoista tarinaa ja naurun aihetta.

Haastan siis kaikki käymään jollakin ketjusalilla kuukauden ajan ja ottamaan siitä kaiken ilon ja surun irti, mutta älkää herranen aika sinne sitten jääkö.

Ja nämä oman elämänsä Pt-paveluja ilmaiseksi jakavat treenajat ovat ihan oma juttunsa. Yleensä he ovat hieman vanhempia naisia ja miehiä. He tietävät millä pitää tehdä mitäkin ja miksi. Heille ei kannata sanoa vastaan koska siitä alkaa sen päiväinen luento jota ei pysty kukaan  kuuntelemaan. Hauskaa heissä on se, että he muka tietävät mitä pitää tehdä mutta silti he ovat vuoranneet itsensä lämmittimillä jotka auttavat vanhoihin yleensä kuntosaleilla tulleisiin vammoihin.

Mutta menkää siis rohkeasti kuntosaleille. Maistelkaa ja haistelkaa mistä löytyy se teille sopivin ilmapiiri ja laitevalikoima. Olkaa oman elämänne Arnoldeja mutta sopivassa suhteessa.