Toni Kähkönen pitää Liikuntamyllyn hinta-laatusuhdetta hyvänä. (Valok. Nina Schleifer)

Helsingin liikuntaviraston ylläpitämä Liikuntamylly ja yksityinen Forever Myllypuro eivät kilpaile asiakkaista vaikka sijaitsevat puolen kilometrin päässä toisistaan. Asiakkaat valikoivat kuntosalipalvelut itselleen sopivimman hinta-laatusuhteen ja lisäpalveluiden tarpeen mukaan.

Kuntien liikunnan ammattilaiset eivät pääsääntöisesti kokeneet yksityisiä saleja kilpailijoina viisi vuotta sitten tehdyn markkinatutkimuksen mukaan.

– Meillä on erilainen käyttäjäprofiili, toteaa myös yksityisen kuntosalin, Forever Myllypuron, klubijohtaja Simo Lempinen.

Helsingin kaupungin ylläpitämä kuntosali on edullisempi kuin yksityinen. Liikuntamyllyssä kertamaksu on 3,50 euroa. Työttömät, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet ja invalidit pääsevät 2 eurolla ja lapset 1,50 eurolla. Forever-kuntoklubin kertamaksu on 12 euroa. Kymmenen kerran sarjakortti ja kuukausikortti maksavat Liikuntamyllyssä vastaavasti 28,16 tai 12 euroa riippuen asiakasryhmästä ja Foreverissa 52 – 99 euroa. Tähän hintaan vaikuttavat harjoitteluajat, valitut lisäpalvelut sekä jäsenyyden tuomat alennukset.

Rahoille vastinetta

Maksu oikeuttaa Liikuntamyllyssä kuntosalin, pukuhuoneiden ja suihkun käyttöön maanantaista perjantaihin kello 7-21 ja viikonloppuisin klo 8-21. Kuntosalissa voi olla ruuhkaa iltaisin erityisesti talvisaikaan.

– Muita tiloja, kuten yleisurheilualuetta, kiipeilyseinää, judo- ja painisalia sekä salibandysalia, saa käyttää, jos ne ovat vapaina, neuvoo liikuntapaikanhoitaja Reino Korpelainen.

Forever-kuntoklubin kuntosalikäyttäjien perusmaksuun sisältyy Arena Centerin kuntosalin lisäksi sauna-, suihku- ja pukuhuonetilojen käyttö arkisin kello 7-22, lauantaisin kello 10-22 ja sunnuntaisin kello 10-21. Ryhmäliikuntatunneille osallistuvat maksavat kuukausimaksua seitsemän euroa lisää. Jäsenille on lisäetuja 40 euron vuosimaksulla.

– Jäsenyys oikeuttaa muun muassa ilmaiseen parkkipaikkaan ja ympäri Suomea sijaitsevien muiden CMS-kuntokeskusten käyttöön. Jäsenet voivat myös uida veloituksetta Itäkeskuksen uimahallissa tiistaisin ja torstaisin, kertoo klubijohtaja Simo Lempinen.

Palveluihin tyytyväisiä asiakkaita

Molempien kuntosalien asiakkaat tuntuvat olevan tyytyväisiä valitsemansa kuntoilupaikan hinta-laatusuhteeseen.

– Liikuntamyllyn kuntosali on monipuolinen 16 euron kuukausihintaan nähden, toteaa opiskelija Toni Kähkönen.

Liikuntamylly ei tarjoa kuntosalin asiakkaille opastusta laitteiden käyttöön, mutta Kähkönen on tottunut kuntosalikävijä eikä tarvitse laiteohjausta.

Nadja Viljakainen on tyytyväinen Forever Myllypuron turvallisiin laitteisiin. (Valok. Nina Schleifer)

Forever-kuntoklubilla on kerran viikossa paikalla ohjaaja, joka opastaa veloituksetta kuntosalilla kävijöitä. Lisäksi klubilla on mittava valikoima erikseen maksettavia lisäpalveluita fysioterapiasta ja hieronnasta ravintovalmennukseen, personal trainingiin ja fustraan, jonka avulla on tarkoitus korjata kehon virheasennot pysyvästi.

Nadja Viljakainen on tyytyväinen Forever Myllypuron vuonna 2016 uusimiin laitteisiin, joita on turvallista käyttää ja jotka ovat aina kunnossa.

– Noin sadan laitteen joukosta löytyy useampi eri vaihtoehto saman lihasryhmän harjoittamiseen, joten ruuhkia ei yleensä synny, iloitsee Nadja Viljakainen.

Lähteet:

Haastattelut 18.9.2018: