Kuvituskuva. (KUVA: Pixabay)

Ilta-Sanomat uutisoi viime viikolla, että vasemmistonuoret vaativat Suomeen jokaiselle viiden miljoonan euron maksimiomaisuutta. Vaatimus toteutettaisiin ottamalla käyttöön reipas varallisuusvero. Tiedotteessaan vasemmistonuoret sanoivat esimerkiksi, että “superrikkaiden on aika lopettaa yhteiskunnan siivellä eläminen”.

Nyt täytyy hieman ihmetellä, että onko vasemmistonuorilla menneet puurot ja vellit sekaisin. Suomen vuonna 2019 eniten tienaava henkilö Ilkka Brotherus maksoi veroja yli 22 miljoonaa euroa. Tuo summa kattaa aika monen suomalaisen verot koko heidän elinikänsä aikana. Ilman näitä “superrikkaita” ja heidän verojaan ei Suomen kaltaista hyvinvointivaltiota voitaisi pitää pystyssä. Jos pitää määritellä henkilö, joka elää yhteiskunnan siivellä, niin itselleni ei tulisi ensimmäisenä mieleen Ilkka Brotherus. Mielestäni siivellä elämistä on enemmänkin se, kun nostaa Kelan rahoja, makaa kotona pelaamassa Playstationia ja polttaa pilveä päivät pitkät. No kai tästäkin asiasta voi olla montaa mieltä.

Jos tämä nihilistinen ehdotus voisi jossain sairaassa rinnakkaistodellisuudessa mennä läpi, niin mitä siitä voisi seurata?

Kaikki varakkaat Suomen taloutta kannattavat ihmiset muuttaisivat ulkomaille. Suomen valtion verotulot tippuisivat dramaattisesti. Hyvinvointivaltio alkaisi nopeasti rapautua. Julkinen terveydenhuolto jouduttaisiin lakkauttamaan. Suomen kuolleisuus nousisi rajusti. Köyhyys ja kurjuus loisivat uusia jännitteitä vasemmiston ja oikeiston välille. Sisällissota syttyisi, ja koko kahtiajakautunut valtio palaisi maan tasalle. 

Eipä kuulosta kovin mukavalta, ei. Täytyy kuitenkin muistaa se, että ääriajattelu kuuluu nuoruuteen ja on jokseenkin täysin normaalia. Fakta on se, että jos nämäkin vasemmistonuoret joskus pääsevät eduskuntaan, niin myyvät he sielunsa ja aatteensa edeltäjiensä tavoin. Tässä tapauksessa meidän suomalaisten onneksi. Kansalaisten piikkiin laitettavat taksimatkat ja lahjuspolkupyörät opettavat heillekin, kuinka valtiota pyöritetään elämällä sen siivellä.