Koronavirus pysäytti koko maailman viime maaliskuussa. Voimaan astui monia rajoituksia ja niillä oli suuria vaikutuksia ihmisten normaaliin elämään. Koripalloilija Tuukka Kotti on pitkäaikainen Suomen maajoukkuepelaaja. Hän on pelannut koripalloa ammattilaisena Suomessa, Italiassa ja Saksassa. Tällä hetkellä hänen seurajoukkueensa on Helsinki Seagulls.

Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten myötä koripallo kausi loppui kuin seinään. Tuukalla oli siitä erittäin kaksijakoiset fiilikset. Kauden yhtäkkinen loppuminen aiheutti alkuun motivaation puutteen koripallon suhteen. Tuukka tajusi kuitenkin nopeasti, että on kyse paljon isommasta asiasta.

Rajoitusten voimaan tultua treenaaminen jatkui yksilöharjoitteluna. Joukkue piti yhden zoom palaverin, jossa he jakoivat ideoita ja kokemuksia treeneistään. Seura oli myös valmis antamaan harjoitusvälineitä kotikäyttöön.

“Treenaminen oli soveltamista, itse kävin lenkeillä ja meidän läheiseltä rannalta löytyvällä ulkotreeni paikalla”, Tuukka kertoi omasta treenaamisestaan.

Uuden kauden alkaminen muutaman viikon päästä eroaa paljon aiemmasta. Normaalisti maajoukkue pelejä on ollut jo tähän mennessä, eli pelaamaan on päästy ennen seurapelien alkua. Nyt odotus seurapelejä kohtaan on sen takia suurempi. Tuukka kertoo kuitenkin miettivänsä väistämättä koko ajan koronaa ja miten se voi taas muuttaa suunnitelmat. 

“Ei voi pitää itsestäänselvyytenä, että kausi edes alkaa, tilanteet voi muuttua milloin vain”, Tuukka sanoi.

“Toivottavasti päästään kuitenkin aloittamaan”, hän jatkoi.

Pelatessa kentällä ei näy mitään normaalista poikkeavaa, mutta pelaajat huolehtivat perus hygieniasta ja toimii suositusten mukaisesti. Yleisöä ei kuitenkaan saa tulla peleihin kun puolet normaalista määrästä, ja mikäli korona rajoitukset kovenevat yleisö voi jäädä kokonaan pois. Se on pelaajille iso asia. Tuukan mukaan peleissä tunne tulee yleisöstä ja he ovat suuri osa peli kokonaisuutta. Tyhjälle hallille pelaaminen olisi hänen mielestään ihan erilaista.

Kaudesta on tulossa mielenkiintoinen ja jännittävä. Tilanteet voi muuttua milloin tahansa.

Kuuntele koko haastattelu tästä: