TuTo lähtee hakemaan seuraavalla kaudella sarjanousua.

Turun Tovereiden jalkapallojoukkue, joka nykyään palloilee kuudennessa divarissa, sai kokea pettymyksen, kun ensi kuussa alkava kausi pistettiinkin katkolle. Kauden muutamat ensimmäiset kierrokset oltiin jo ehditty merkata kalentereihin, kun Palloliitto ilmoitti, että kausi ei tule koronan takia huhtikuussa alkamaan.

Viime syksyn lopulla treenaamisen pakon alla lopettaneen TuTo:n pelaajat olivat jo valmiiksi lopen kyllästyneitä pelaamattomuuteen ja odottivat innolla kevätkauden alkamista, ensimmäisiä pelejä, sekä pallokosketuksia. Palloliitto ja korona olivat kuitenkin eri mieltä.

TuTo.n toisena valmentajana toimiva Juha Latvaniemi ei aio kuitenkaan masentua tilanteesta, vaan uskoo, että pelaajat ovat vain entistä innostuneempia pelaamisesta, kun kausi joskus pääsee alkamaan.

  • Tottakai pelaajat ovat harmissaan, kun ei pääse vieläkään pelaamaan, eikä vielä edes pitämään treenejä, mutta kundien asenne on ainakin pysynyt hyvänä, mikä on positiivista, sanoo Juha.

Jo puoli vuotta treenaamatta ollut TuTo on keskittynyt fysiikkapuoleen ja siihen, että kunto pysyy pelaajilla edelleen hyvänä.

  • Olemme käyneet pienellä porukalla lenkeillä ja juoksemassa ylämäkiä, osa jätkistä on käynyt toisen valmentajan kanssa vetämässä intervalli- juoksuja, Juha jatkaa.

Valmentajille kunnon ylläpitäminen on tärkeää, kun ei ole Palloliitolta vielä tullut tarkkaa aikaa, milloin kausi voisi jatkua.

  • On hyvä, että pelaajat jaksavat edelleen ilmaantua paikalle, vaikka ei saakaan vielä pallollisia treenejä pitää. Kunto on sellainen asia, mikä helposti laskee, mutta pallonhallinta ja tekniikka kyllä löytyy sieltä kauden vanhetessa, ja kun on saanut joitakin treenejä alle, Juha kertoo.

Kuudennella sarjatasolla pelaavan TuTo:n aikeet ensi kaudelle on selkeät. Joukkue pyrkii voittamaan divarinsa ja nousemaan ylempään sarjaan, vaikka TuTo eikä sen pelaajat ota jalkapalloa enää niin tosissaan ja pelaa lähinnä kuntoilumielessä. Joukkue jäi viime kaudella niukasti nousurajan alapuolelle.

  • Viime kausi oli hyvä, meillä oli hyvä nippu ja pisteitä tuli tasaiseen tahtiin. Loppukaudesta menetettiin meidän kovin maalitykki, jonka takia jäätiin niukasti nousurajan alapuolelle, kun pallo ei niin usein enää verkon perältä löytynytkään, kertoo Juha.
  • Tänä vuonna toivottavasti noustaan. On vahva tunne siitä, että tänä vuonna se tapahtuu. Joukkue on pysynyt aikalailla samana, mutta olemme saaneet muutaman tosi kovan vahvistuksen rinkiin mukaan, mikä pitäisi auttaa meitä meidän tavoitteessa, Juha lopettaa.