Sakari Laakso, 23,  aloittaa neljännen kautensa Helsinki Seagullsin sopimuspelaajana. Erikoisen miehestä tekee se, että samaan aikaan hän opiskelee Helsingin Yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Sakari Laakso edustaa Korisliigassa Helsinki Seagullsia. (Kuva: Eetu Koho)

”No on ainakin hyvä varasuunnitelma!” huikkaa Laakso pilke silmäkulmassa, viitaten koripallouransa rinnalla kulkeviin lääkärin opintoihin.

Kiireisen miehen päivärytmiä auttaa jonkin verran pandemian myötä yleistynyt etäluentojen mahdollisuus. Näin esimerkiksi elvytyksen teorialuento onnistuu näppärästi, vaikka Pasilan rautatieaseman laiturilta.

”Päivät on tosi täysiä ja rytmi vaihtelee paljon. Jos aamulla on koulua, niin sitten menen sinne ja sen jälkeen treenaamaan. Seuraavana päivänä roolit saattavatkin sitten kääntyä jo toisinpäin. Koulun ja harjoitusten välillä hypitään päivän aikana paljon, mutta palautumisenkin olen huomioinut”, Laakso kiteyttää.

Taikauskoiseksi multitalentti ei ole kiireen keskellä kuitenkaan ajautunut. Monesti urheilijoille hyvin merkityksellinen pelinumerokin valikoitui hauskan sattumuksen kautta, kun vanha numero ei yllättäen ollut enää saatavilla.

”Numerolla 30 olin pitkään pelannut, kun kaverini sattui kysymään, saako fanipaitaani tilattua jostain. Saihan niitä ja postimerkki lyötiin paketin kylkeen. Seuraavalla viikolla tulikin sitten seuran suunnalta kyselyä, että jos nykyistä numeroani en enää saisi, niin mikä sen korvaisi, täysin hypoteettisesti siis. Heitin, että vaikka kymppi. Seuraavassa matsissa se olikin jo selässä, toisin kuin sillä fanipaidan tilanneella kaverillani. Hänellä nimittäin sattui olemaan sama numero meidän tuoreen jenkkivahvistuksemme kanssa. Onneksi kaverini on varsin huumorintajuinen ja yhteisillä nauruilla selvittiin siitäkin sopasta”, Laakso hykertelee muistellessaan tilannetta.

Sakari Laakso on valmis tosipelien alkuun. (Kuva: Eetu Koho)

Kovan harjoittelun ja suuren työmäärän kautta Seagullsiin päätyneen Laakson uran ensiaskeliksi hän nimeää kasvattajaseura Hyvinkään Pontevan paidassa saavutetun B-poikien SM-sarjapaikan.

”Se varmasti käänsi minun uran kehityksen. A-junioreihin siirryinkin jo pääkaupunkiseudulle Pussihukkien paitaan, ja siellä tuli SM-pronssimitali kaulaan. Pystyin kehittymään ja sain mahdollisuuksia käydä Seagullsien harjoituksissa. Ne näyttöpaikat poikivat lopulta sopimuksen”, Laakso perkaa urakehitystään. 

Siihen onko mies lintu vai kala, koripalloilija vai lääkäri, on vielä nuoren miehen vaikea vastata. Lopulta fiksu ja pohdiskeleva Laakso antaa tuomionsa. 

”Rinta rinnan mennään. Urheilijan ammatti, kun ei välttämättä ole kovin pitkäikäinen, niin on hyvä olla toinen intohimo siinä rinnalla”, Laakso summaa. 

Uudistunut Korisliiga alkaa Seagullsien osalta kotiottelulla 13. lokakuuta Töölön kisahallissa.

Helsinki Seagulls luo joukkuehenkeä kohti uuden sesongin alkua. (Kuva: Eetu Koho)