Joskus on hyvä olla myös levossakin. / Libreshot

Kaiken kiireen keskellä on välillä hyvä ottaa ihan iisisti, ottaa lepo vaan. Jos koko ajan vain stressaa töistä, jotka eivät ikinä valmistu, voi käydä hullusti eikä elämässä jää millekään muulle aikaa kuin töille.

Onko pakko olla töissä kotonakin?

Kun työpäivä loppuu, on aika mennä kotiin. Kotona odottavat tietenkin aina kotityöt ja muut vastaavat hommat, mutta mitä sitten? Pitäisikö valmistautua huomiseen työpäivään ja alkaa suunnitella seuraavan viikon töitä viikonlopun aikana? Ei.

Töitä on yleensä tarkoitus tehdä töissä ja opintoja koulussa. Jos töistä ja opinnoista osan taas jättää tekemättä, niistä kasautuu rästejä ja ne kulkevat mukanasi aina kotiin asti. Niinpä kotona jää pahimmassa tapauksessa aikaa vain töille eikä millekään muulle. Ei edes kavereille eikä harrastuksille. Miten tältä skenaariolta vältyttäisiin? Esimerkiksi siten, että tekee työnsä ja opintonsa aina ajallaan niille tarkoitetuissa paikoissa.

Välillä voi olla ihan levossakin

Kun työt ja opinnot ovat valmiina, niin mitäs sitä sitten? Pitäisi käydä moikkaamassa yhtä kaveria, sitten pitäisi käydä lenkillä, ja salilla ja vaikka missä. Mitä jos ei jaksa? No sitten ei jaksa.

Henkistä ja fyysistä kuntoa ja sosiaalisia suhteita on tietenkin hyvä pitää yllä, mutta välillä voi antaa itselleenkin aikaa. Kun päivälle ei ole tiedossa mitään suunnitelmia, voi nukkua vaikka niin pitkään kuin haluaa tai käydä kaikessa rauhassa kahvilla.  Pääasia on se, että tekee sitä, mikä rentouttaa ja antaa mielihyvää. Voi hemmotella itseään ja antaa aikaa itselleen.

Pointti on siis se, että tekee työnsä ja opintonsa ajallaan, ettei niitä joutuisi kantamaan kotiinsakin. Sitten kun kaikki työt on tehty, niin ota itsesi kanssa ihan rauhassa, ota lepo vaan kuin kotikissa konsanaan.

Bruno Mars: Lazy Song: https://www.youtube.com/watch?v=lBOnj7sFjRc

Teksti: Pekka Luokkala

Kuvituskuva: Libreshot