Messukeskus toimii ENCEn ylivoiman näyttämönä ensi viikonloppuna. (Kuva: Wikimedia Commons)

Perjantaina 1.2.2019 Helsingin Messukeskukseen saapuu kuusi Counter-Strike: Global Offensive -peliä taitavaa joukkuetta. Turnaus näyttää olevan pitkälti samanlainen rahansiirto-operaatio turnauksen sponsoreilta ENCElle kuin marraskuinen GameXpo 2018 -turnaus.

Marraskuussa Suomen seuratuin esports-joukkue käytännössä lakaisi lattiaa muilla joukkueilla ja koppasi GameXpo-voittopotin – 11000 euroa – häviämättä turnauksessa karttaakaan. ENCEn ainoat vastustajat turnauksessa olivat nuori ja kokematon SkitLite sekä tarkkuuskivääripelaajansa ottoNd:n ulkomaille juuri menettänyt HAVU.

SkitLiten kokoonpano on jo hajonnut ja sen ainoaksi saavutukseksi jäi kyseiseen turnaukseen pääseminen ”paras yhdestä” -formaatissa pidetyistä karsinnoista.

HAVU peluutti turnauksessa ensimmäistä kertaa nuorta Twixietä ja kokoonpanosta oli ottoNd:n lähdön myötä yksinkertaisesti poistunut liikaa tulivoimaa ENCEn haastamiseksi. Kun edes zehN ei saanut puettua kantohousuja jalkaan kahden kartan aikana, HAVUlle ei jäänyt finaalissa mitään mahdollisuuksia.

Vastustajat vaikeuksissa

ENCEn suurin heikkous ASUS ROG Winter 2019 -turnaukseen mennessä on turnauksen vähäinen merkitys ENCElle Katowicen major-turnauksen siintäessä jo kahden viikon päässä. Heillä on tässä turnauksessa ainoastaan hävittävää, koska heidän on pidettävä kaikki ässät hihassaan majoreita varten. He lähtevät lähinnä tervehtimään valtavaa fanilaumaansa ja pitämään hauskaa, mutta vastustajien tasoa tarkastellessa senkin pitäisi riittää.

ALTERNATE aTTaX on turnauksen ainoa ulkomaalaisjoukkue. Saksalaisjoukkue vaihtoi kokoonpanonsa lähes täysin vain neljä viikkoa sitten eli joukkueen kutsuminen turnaukseen on vähintäänkin kyseenalainen ratkaisu. HAVUn kokoonpano koki viimeisimmän kolauksensa pari viikkoa sitten tähtipelaaja zehNin siirtyessä ulkomaille ja pelinsisäisen johtajan sAwin vaihtaessa valmentajan rooliin. TORIn ykköstykki Hoody lähti ansaitulle try-outille HAVUn leiriin ja SNOBI ei yksinkertaisesti pysty täyttämään Hoodyn jättämää aukkoa.

Turnauksen mielenkiintoisin kohtaaminen saatetaan nähdä SuperJymyn ja FACEIT-armeija repskopsin välillä. Repskops eteni karsinnoista vakuuttavasti tähän turnaukseen, mutta paineet kamppailussa ovat ehdottomasti SuperJymyn puolella. Heidän on voitettava juhon sekalainen seurakunta ja vähintäänkin haastettava löysin rantein pelaava ENCE tai kolme kuukautta vanha kokoonpano voi nähdä uusia muutoksia.

Lajin helppous viehättää

SuperJymyn ja repskopsin välisen ottelun lopputuloksella ei ole ENCEn kannalta mitään merkitystä. Suoran semifinaalipaikan sijaan ENCE olisi voitu laittaa pelaamaan suoraan finaaliin ja finaali olisi voitu pitää ENCEn vähiten pelaamassa kartassa de_cachessa paras yhdestä -formaatilla. Lopputulos olisi ollut silti sama.

ENCEn markkina-arvon kannalta on tärkeää, että he käyvät tasaisin väliajoin Suomessa pelaamassa neljä nopeaa karttaa ja nostamassa jonkinlaista voittopokaalia.

Jännittävää? Ei välttämättä.

Viihdyttävää? Todennäköisesti.

#EZ4ENCE? Todellakin.

Kalle Kareinen ( Kuva: Bee Hellén)