Jaajo Linnonmaa tuntee olevansa etuoikeutettu

Jaajo Linnonmaa voisi nähdä itsensä myös näyttelijänä.

”Haluaisin, että jostain yrityksestä tulisi niin menestynyt, että voisin työllistää kymmeniä työntekijöitä”, Jaajo Linnonmaa, 42, kertoo innoissaan.

Kello on tasan neljä ja Jaajo on matkalla töistä kotiin. On tyypillinen keskiviikkopäivä, joka on käynnistynyt Aamulypsyn radiolähetyksellä aamukuudelta Helsingin Sanomatalossa. Työmatkan hän hyödyntää antamalla henkilöhaastattelun, koska jokainen hetki on käytettävä hyödyksi.

Kotona odottavat vaimo ja neljä lasta, joista nuorin on perheen ensimmäinen poika. Hän on vasta muutaman kuukauden ikäinen. Kun kodin ulko-ovi aukeaa, on aika laittaa työasiat sivuun.

Linnonmaan uusin aluevaltaus on ravintola-ala, jonka maailmaan hän on päässyt sisälle perustamalla Helsinkiin toisen italialaisen viiniravintola, Briccon.

Jaajo Linnonmaa tunnetaan radion lisäksi tv-ohjelmasta Haluatko miljonääriksi?. Hän on myös tuttu näky tv-sarjasta Syke ja Luokkakokous- elokuvista hänet tiedetään Tuomas Liljana. Tänä kesänä kuvattiin Luokkakokous3, jonka kuvauksiin meni kuukauden päivät ja elokuva tullaan näkemään valkokankaalla ensi vuoden helmikuussa.

Jos radiota ei olisi olemassa

”Rakastan radion tekemistä. Meillä on 400 000 kuuntelijaa joka päivä ja koen olevani etuoikeutettu, kun pääsen toivottamaan hyvät huomenet ja pääsen vaikuttamaan heidän päiväänsä. Siinä on myös vastuu, että jokainen näistä kuuntelijoista aloittaa päivänsä hyvillä mielin”, sanoo Linnonmaa.

Jaajo piti radiosta välivuoden ja tauon aikana tajusi, että radio on hänen kutsumuksensa jatkossakin.

”Olen joskus miettinyt, että aikaiset aamut eivät ole minun juttuni, mutta jos haluaa tehdä Suomen kuunnelluinta aamuohjelmaa niin prime time on aamulähetys. Jos radiota ei olisi olemassa, niin voisin nähdä itseni näyttelijänä. Kesällä olleet Luokkakokous3- kuvaukset toivat sellainen olon, että on lahja, kun osaa ja saa myös näytellä.”

Jokainen aamu on uusi mahdollisuus

Jaajon työhön lisäarvoa tuo se, että jokainen aamu on erilainen.

Jaajo pakkaamassa firmansa T-paitoja.

”Meidän radioshow ei ole etukäteen kirjoitettu. Kuka vaan voi lukea uutisia, mutta juttu pitää osata kertoa. Meidän tehtävämme on livelähetyksessä tuoda uutinen esille mielenkiintoisella tavalla ja antaa uutiseen uudenlaista näkökulmaa. Lähetyksen jälkeen tietää heti, oliko hyvä vai huono aamu.”

Arvot: rehellisyys ja ymmärtäväisyys

Jaajon arvomaailmaan kuuluvat perhearvot, mutta kun mietitään työelämän arvoja, niin esiin nousevat rehellisyys, empatia, anteeksianto ja ymmärtäväisyys itseään ja muita kohtaan.

Pahin moka

Eloisa ja empaattinen Jaajo kokee, ettei suoranaisesti pahoja mokia ole.

”Pelkään amppareita paljon ja joskus kirkuin kuin pikkutyttö ampparin tullessa sisälle kesken radiolähetyksen, joten syöksyin pois studiosta, hän kertoo naurahtaen.

Hänen mielestään on tärkeää, että pystyy kääntämään asiat positiiviseksi ja on tärkeä taito osata olla armollinen.

”Pitää osata nauraa itselleen – silloin myös muut nauravat.”

Panoksen pitää olla 110%

”Oli se sitten siivooja tai suuren yrityksen toimitusjohtaja, niin katson ylöspäin ihmisiä, jotka uskovat omaan tekemiseen ja antavat aina 110 prosentin panoksen”, sanoo Jaajo, joka ajaa autonsa juuri kotipihaan.

(Kuvat Elina Ekström)