Kissa-teema näkyy vahvasti myös kahvilan sisustuksessa. Montako kissa-aiheista sisustustuotetta näet kuvassa? (Vilkaise tyynyjä ja katso kuvan oikeassa laidassa näkyvä kello.)

Kissakahvila Helkatti on mielenkiintoisella konseptilla toteutettu palvelu. Se yhdistää tavalliset kahvilapalvelut ja tarjoaa elämyksiä kissojen kanssa. Helkatissa voit viettää rentouttavan hetken kissojen seurassa unohtaen hetkeksi Helsingin keskustan kiireen ja vilinän.

Kissakahvila Helkatin näyteikkunan takaa voi usein löytää kissoja loikoilemasta.

Fredrikinkadun näyteikkunoiden joukosta löytyy yksi muista erottuva. Näyteikkuna on Kissakahvila Helkatin ja sen takana makoilee kaksi karvakaverusta. Kahvilan ovikelloa soitettuasi hymyilevä työntekijä päästää sinut sisälle kissojen valtakuntaan. 

Kahvila on perustettu kesällä vuonna 2015. Perustajaporukka on täynnä kissarakkaita ihmisiä, joista osa on ollut mukana myös Suomen ensimmäisen Kissakahvilan eli Tampereen Purnauskiksen toiminnassa. Helkatti on valittu Suomen parhaaksi kahvilaksi vuonna 2016.

Kahvilan monipuolinen menu tarjoaa helpoketta jokaiseen nälkään. Valinnanvaraa on niin suolaisen kuin makeanhimoon. 

Kahvilan erikoisuutena on kissan kuvilla varustetut juomat, kuten esimerkiksi kuvassa näkyvä lämmin kaakao kisukuvalla.

Kissat toimivat kahvilan päätähtinä

Kahvilan vahvuus on kissojen luoma tunnelma. Kahvilan kissat viihtyvät ihmisten parissa. Ne eivät pelkää tulla rapsutetuiksi, eivätkä epäröi hypätä syliisi. Älä siis säikähdä, jos kahvia juodessasi kissat yllättävät sinut seurallaan ja saat karvaisia vierailijoita syliisi.

Kahvilassa asustelee tällä hetkellä kahdeksan kissaa, joista jokainen on saapunut kahvilaan kotia tarvitsevina. Kahvilan kissat eivät etsi uutta kotia, mutta Helkatti tekee yhteistyötä Kisu ry:n kanssa, jonka kautta on mahdollista adoptoida kissoja tai saada neuvoja löytöeläinkissojen adoptointiin. 

Nasu muistuttaa hieman Pekka Töpöhäntää. 

Viisikuukautinen kissanpentu Nasu kippurahäntä on kahvilan uusin tulokas. Nasusta persoonallisen tekee hänen töpöhäntänsä, joka on periytynyt pentueen äidiltä. Muut sisarukset ovat pitkähäntäisiä. 

Kahvilan miljöö on rakennettu kissaystävällisesti

Kissoille löytyy loikoilupaikkoja niin kiipeilypuiden korkeuksita kuin katosta roikkuvien korien luota. Löydätkö kuvasta kissan?

Kahvila on kokonaisuudessaan tunnelmallinen. Tunnelma perustuu paikan himmeään led-valoketjujen valaistukseen sekä maalaisromanttisiin kierrätettyihin tai itse tuunattuihin huonekalusteisiin.

Kahvilaa koristavat käsintehdyt koivusta valmistetut kiipeilypuut tuovat rentouttavaa metsämiljöötä keskelle Helsingin kaupunkikuvaa. Kaikki on rakennettu kissoja varten. Kisut asuvat Helkatissa vuorokauden ympäri, joten viihtyisä ja turvallinen ympäristö on erittäin tärkeää. 

Kissoista huolehtiminen on henkilökunnan heiniä, eikä esimerkiksi ruokkiminen ole vierailta mahdollista. Huolenpito sisältää muun muassa ruokkimisen ja takahuoneessa sijaitsevien hiekka-astioiden tyhjentämisen. 

Kahvilasta löytyy laaja valikoima kissojen leluja, joista vieraat voivat valita mieluisensa yhteisiin leikkihetkiin kissojen kanssa. Kissojen kanssa saa siis touhuta.

Kahvilavierailijoita yhdistää vahva kiinnostus kissoja kohtaan

Ella Rinne viihdyttämässä talon uutta leikkisää tulokasta Nasu Kippurahäntää.

Ella Rinne on käynyt Helkatissa aiemminkin noin muutama vuosi sitten. 

‘’Saavuin paikalle kissojen ja kahvilan takia. Parasta täällä on leikkiä kissojen kanssa ja vaan olla. Minulla ei ole omia kissoja kotona’’, Rinne kertoo ajatuksiaan kahvilasta.

Raija Wiander on vierailemassa kahvilassa ensimmäistä kertaa.

Raija Wiander on saapunut Helkattiin lapsenlapsiensa kanssa. 

‘’Olen kissaihminen ja saavuimmekin tänne kissoja katsomaan. Meillä oli lapsuudessa monta kissaa, joten olen tottunut olemaan niiden ympäröimänä. Kahvilan konsepti ja ajatus on mielestäni kertakaikkiaan mielenkiintoinen’’, Wiander kertoo.

Mona Mäkisen olkapäillä loikoileva Namitassu viihtyy sylissä.

Mona Mäkisen tarina osana kahvilaa sai alkunsa vuonna 2018. Mäkinen sai ensin Helkatista työssäoppipaikan, minkä jälkeen kesätyöntekijän pestin. Kesätyöt vaihtuivat pidempiaikaiseen sopimukseen ja nyt Mäkinen on ollut töissä kahvilassa jo useamman vuoden.

‘’Kahvilan konsepti on mukavan erilainen. Työkin on monipuolista, kun pääsee tarjoilemaan ruokaa, touhuamaan keittiössä sekä hoitamaan kissoja. Olen ehdottomasti kissaihminen. Minulla on kotona neljä kissaa, joista yksi saapui itse asiassa juuri tänään. Uusin tulokas on Maine coon, jonka nimeä en tiedä vielä varmaksi. Tykkään kuitenkin antaa hieman erikoisempia nimiä. Muut kissani ovat maatiaiskissoja, joiden nimet ovat Jatsi, Loki ja Kalle’’, Mäkinen kertoo.

Kahvila on kaikin puolin käymisen arvoinen, koska se tarjoaa tavallisten kahvilapalveluiden lisäksi muutakin koettavaa. Kahvila järjestää myös teemailtoja ja tapahtumia, kuten lautapeli-iltoja ja maanantain kissajoogan. Seuraava tapahtuma Helkatissa on perjantaina 11.9. klo 18-21 järjestettävä Aikuisten ilta, jolloin kissakahvila on varattu vain täysi-ikäisille.