Kinkun paistaminen on monille jokavuotinen perinne. Kuka valvoo kinkkua koko yön? Millainen on täydellinen kuorrutus kinkulle? Kinkun paistoon kuuluu olennaisesti myös sen oikeaoppinen hävittäminen.
Väärin hävitetty kinkkurasva tukkii viemäreitä ja voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vesivahingon.
Kertauksena ohjeet oikeaoppiseen hävitykseen:
1. Avaa ja huuhtele maitopurkki tai esimerkiksi voirasia.
2. Kaada kuuma rasva tölkkiin. Varo polttamasta itseäsi.
3. Sulje tölkki tiiviisti ja jätä viilentymään.
4. Jähmettyneen rasvan voi pakastaa ja käyttää paistamiseen. Maitopurkkiin säilötyn rasvan voi laittaa biojätteeseen.

Paistinrasvat polttoaineeksi!
Kinkkutemppu on 15 eri toimijan yhteinen tempaus, jonka tarkoituksena on innostaa suomalaisia kierrättämään. Tempaus järjestetään jo viidettä kertaa. Viime vuonna kinkkutempaus keräsi 200 000:n kotitalouden rasvat. Yhden kinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä.
Kinkkutemppuun voi osallistua ympäri Suomen. Keräyspisteitä löytyy kaikkien K-Citymarketien ja monien muiden K-ruokakauppojen yhteydestä, Neste- ja Neste K -asemilta sekä joidenkin kuntien jätelaitosten kierrätyspisteiltä. Keräyspisteet toimivat 18.12.2020- 8.1.2021.
Ei päästetä pisaraakaan paistinrasvaa tukkimaan viemäreitä tänä vuonna. Käytetään rasvat uudestaan herkullisiin resepteihin tai muutetaan ne polttoaineeksi!