Huumausaineden katumarkkinoilla suunkautta nautittavat tabletit ovat yleensä kappalehinnaltaan edullisimpia ja helposti saatavissa.

Yhden keskushermostoa lamauttavan pillerin hinta on yleensä 1-2 euron välillä (Rivatril, Lyrica, Tramadol, Diapam). Mielealaa kohottava Xanor on 4-5 euroa. Kallein pillerinmuodossa otettava huumausaine on ekstaasi (MDMA-jodannainen), jonka hinta on yleensä 20 euroa kappaleelta. Tablettimuodossa on saatavana myös subutexia, joka on alun perin kehitelty heroiinista toipuvien korvaavaksi aineeksi. Subutex-tabletit ovat kappalehinnaltaan 30-40 euroa.

Piikitettävät –ja jauhemaiset huumausaineet hinnoitellaan grammoittain. Hinnat ovat lähtötasoisesti korkeammat, kuin lääketablettien. Yleisin piikitettävä huumausaine on subutex, koska se on helpoiten saatavilla. Uusimmpana tulokkaana Suomen katumarkkinoilla on metamfetamiini. Käyttö on kuitenkin vähäisempää amfetaiiniin verrattuna, koska se on kalliimpaa. 0,2 grammaa ainetta saattaa maksaa jopa 200 euroa. Kokaiinin käyttö on yleistynyt Suomessa. Yhden gramman hinta vaihtelee kaupungeittain 70 eurosta 150 euroon. Yleisintä käyttö on pääkaupunkiseudulla.

LSD ja huumesienet luokitellaan psykedeeleiksi eli hallusinogeeneiksi. LSD on nestemäisessä muodossa, josta se annostellaan tippa kerrallaan joko sokeripalaan tai paperilappuun. Yhden tipan hinta on noin kaksikymmentä euroa ja myyntimuoto vaihtelee.  Huumaavia sieniä myydään vaihtelevin hinnoin. Sienet kuivataan ja myydään grammoittain, yleensä 10 -15 euroa grammalta.

Kannabis on luultavasti yleisin käytetty ns. kevyt huumausaine. Yksi gramma kannabista maksaa 20 euroa.

Eräs yleistyvistä vahvoista ja vaarallista huumausaineista on alun perin piirilevyjen puhdistukseen käytetty gamma eli ”lakka”. Yksi millilitra maksaa vain euron, jonka takia huumeen käyttö yleistyy vaarallisen paljon. Pienelläkin annostuksella on merkittäviä hermostoa lamauttavia vaikutuksia.

Ketamiini on alun perin eläinten nukutukseen kehitetty aine, joka on siirtynyt katukauppaan ihmisten ostettavaksi. Ketamiini on toistaiseksi Suomessa harvinaista ja tästä johtuen kallista.

Yleisin huumausaineyhdistelmä viihdekäytössä on alkoholi ja kannabis. Hermostolle tuhoisin yhdistelmä on alkoholin ja kolmiolääkkeiden samanaikainen käyttö. Tärkein myrkytyskuolemia aiheuttava lääkeryhmä Suomessa on opioidit: bupenorfiini, fentonyyli, kodeiini, metadoni, oksikodoni, tramadoli.