Näistä ovista Peltola on kävellyt kotihallinsa Trio Areenan sisään tuhansia kertoja, mutta aikaisemmilla kausilla sen on voinut tehdä ilman maskia.

 Mestiksessä pelataan parhaillaan runkosarjan viimeisiä kierroksia ja playoffit ovat jo aivan kulman takana. Koronan värittämää kautta on varjostanut Mestiksessä se, että sarjajärjestelmää jouduttiin muuttamaan ja joukkueet ovat pelanneet omissa lohkoissaan, vaikkakin sarjataulukossa joukkueet ovat kaikki yhdessä, kuten muissakin Suomen kiekkoliigoissa, Mestiksessäkin pelitauko oli päällä joulu-tammikuussa. Pelien jatkuessa muutama seura ilmoitti vetäytyvänsä loppukaudeksi peleistä. Näin tekivät sekä Sapko että RoKi.

 Kiekko-Vantaan tulokaspuolustaja Eetu Peltolan kautta se ei ole juurikaan häirinnyt, ainakaan tilastojen perusteella. Viime kaudella A-junioreiden Mestiksessä 28 ottelua tehoin 8+39 tahkonnut puolustaja on tehnyt tällä kaudella läpimurtonsa Mestikseen. 27 ottelua, karvan alle 20 minuuttia per ottelu jääaikaa kellottanut Peltola on tällä kaudella tehotilastossa koko sarjan neljäntenä. Tämän lisäksi hän on vielä nakuttanut pisteet 5+8, joka tulokkaiden pistepörssissä taas oikeuttaa sijaan viisi.

Kuka on Eetu Peltola?

Eetu Peltola, 21-vuotias vantaalainen jääkiekkopuolustaja on tällä kaudella noussut kaikkien Mestistä seuraavien tietoisuuteen peliesityksillään. 192-senttinen Peltola päätyi jääkiekkokaukaloihin pienenä poikana isänsä esimerkin kautta. Harri-isä toimii tätä nykyä Kiekko-Vantaan mestisjoukkueen joukkueenjohtajana ja toimi nuorempana myös poikansa ikäluokan valmentajana. 

 Ennen Mestikseen siirtymistä Peltola pelasi koko Kiekko-Vantaan junioriputken läpi. Suurimmiksi saavutuksiksi matkalta hän kuitenkin löytää kaksi ylitse muiden.

“A-junioreiden Mestiksen mestaruus ja ekat miesten Mestis-matsit on ollut isoimpia”.

Junioriajan kovin kolaus sattui kuitenkin 2017, kun Peltolan olkapää leikattiin ja hän joutui olemaan yhdeksän kuukauden ajan kaukalosta sivussa. Siinä vaiheessa uraa ei hänellä käynyt mielessäkään, että jääkiekko voisi olla hänelle vielä joku päivä ammatti.

Kausi 2019-2020 toi uusia mahdollisuuksia

Viime kaudella Kiekko-Vantaan A-junioreissa pelannut Peltola oli viime kaudella Nuorten Mestiksessä pistepörssin neljäs. 47 pistettä 28 otteluun oli portti isompiin valoihin ja loppukaudesta puolustajalupaus pääsikin pukemaan “lohinutun” ensimmäistä kertaa miesten peleihin.. Näissä peleissä hän esiintyi edukseen saalistaen jopa kolme syöttöpistettä.

“Kyllähän ne pelit jännitti, mutta tuttu koutsi, pari tuttua jätkää ja hyvä ilmapiiri jengissä kuitenkin lievitti paljon jännitystä”, Peltola sanoo ensimmäisistä peleistä.

Eetu Peltola kauden alla harjoitusottelussa KHL-joukkue Dinamo Riikaa vastaan. (Kuva:Toni Takala)

Mestaruus mielessä

 Kaudelle 2020-2021 Peltola lähti taistelemaan paikasta Mestiksen pakistossa. Kesätreeneissä haettiin voimaa kaksinkamppailuita varten, tietäen, että miesten peleissä niissä tulee olemaan kovempaa vääntöä. Oma rooli löytyi heti kauden alussa ja hyviä pelejä Peltola sai alle heti alkukaudesta. Playoffien lähestyessä Kiekko-Vantaa majailee sarjataulukossa sijalla 7 ja joutuu lähtemään playoffeihin villi kortti-kierroksen kautta.

”Mahdollisimman pitkää kevättä tottakai toivoo, pleijareissa mennään pitkälle matsi kerrallaan. Omalta osalta toivon tietysti,  että pystyisin auttamaan joukkueen mahdollisimman pitkälle” sanoo Peltola.

Hetken hiljaisuuden jälkeen hän vielä toteaa loppukauden tavoitteen.

“Mestaruus on tavoite”