Heti ottelun ensimmäisellä maalintekopaikalla tunteet kuumenivat (Kuva: Erasmus Envall)

Kiekko-Espoo kohtasi eilen maanantaina Karhu HT:n Espoon Metro Areenalla. Ennakkosuosikki Kiekko-Espoo voitti alku- ja jatkosarjan peräti 20 pisteellä. Joukkueella oli 221 tehtyä maalia ja vain 70 päästettyä 37 ottelussa.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 739 (Kuva: Erasmus Envall)

Ensimmäinen erä alkoi Kiekko-Espoon hallinnalla ja kotijoukkue meni johtoon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Aleksi Järvinen suoritti hienon yksilösuorituksen puikkelehtien Karhu HT:n puolustuksen läpi ja harhauttaen hienosti vielä maalivahdinkin. Syöttäjänä maaliin merkittiin kokenut liigapelaaja Teemu Ramstedt.
Kiekko-Espoo hallitsi välillä hyökkäyspäässä pitkään peliä, mutta puolustaminen oli ajoittain huonoa ja Karhu HT käytti tilaisuuden hyväkseen vastahyökkäyksellä tekemällä tasoituksen ajassa 12.31 Jesse Huhtalan ohjatessa kiekon maaliin Severi Sillanpään laukauksesta.
Heti tasoituksen jälkeen Kiekko-Espoo oli lähellä johtoon menemistä hienon syöttökuvion päätteeksi, mutta kiekko osui tolppaan. Tunteet kuumenivat jo kolmannen kerran maalin edustalla, joten ottelun erotuomarit päättivät laittaa Julius Harttusen Karhu HT:sta rauhoittumaan kahdeksi minuutiksi poikittaisesta mailasta.
Karhu HT paransi peliään lopussa ja pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa Leevi Lambergin otettuaan jäähyn korkeasta mailasta, mutta molemmat joukkueet eivät onnistuneet maalinteossa ylivoimalla, joten erätauolle mentiin 1-1-tilanteessa.

Aleksi Järvinen oli pirteällä pelipäällä. Kuvassa Järvinen laittaa kotijoukkueen johtoon. (Kuva: Erasmus Envall)
Jarmo Kiukainen on kannattanut Kiekko-Espoota 30 vuotta ja on paikalla lähes jokaisessa kotiottelussa. (Kuva: Erasmus Envall)

-Ennakkotunnelmat oli erilaiset, mutta nautin kyllä tiukoista peleistä, kertoo Jarmo Kiukainen, joka on pelannut itse jääkiekkoa 30 vuotta ikämiessarjat mukaan lukien

Kiekko-Espoosta tuli Suomen suurin jääurheiluseura, kun Kiekko-Espoo, Blues juniors, Espoon Kiekkoseura ry ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ry solmivat yhteistyösopimuksen.

-Hieno asia, että näin tapahtui. Toivottavasti espoolainen jääkiekko lähtee uuteen nousuun ja seurojen yhdistäminen auttaisi asiaa. Kertoo Jarmo Kiukainen asiaa kysyttäessä.

Ottelun erotuomarit eivät viheltäneet korkeasta mailasta jäähyä Kiekko-Espoolle. (Kuva: Erasmus Envall)

Toisessa erässä Kiekko-Espoo sai rakennettua monta hyvää maalintekopaikkaa, mutta erässä 17 torjuntaa esittänyt Karhu HT:n maalivahti Veli-Matti Mäkinen piti maalinsa puhtaana. Myös tolpat olivat Mäkisen puolella, sillä Kiekko-Espoo laukoi jo kolmannen kerran tolppaan 11 minuutin kohdalla ylivoimalla, kun Julius Harttunen otti turhan jäähyn huitomalla maalivahtia maalintekotilanteen jälkeen. Ottelun erotuomarit kuumensivat Karhu HT:n tunnelmia, kun erässä nähtiin kaksi korkeaa mailaa, mutta tilanteista ei tullut jäähyä Kiekko-Espoolle. Kolmanteen erään jatkettiin edelleen 1-1-tilanteessa.

Veli-Matti Mäkinen torjui ottelussa yhteensä 41 kertaa. (Kuva: Erasmus Envall)

Viimeinen erä kerkesi vanheta vain kolme minuuttia, kun Karhu HT yritti purkaa kiekon omalta maalinedustalta pois, mutta suoraan Leevi Lambergin lapaan ,joka nosti kiekon maaliin. Maalin jälkeen Karhu HT:n pelaaminen näytti haluttomalta ja oman maalinedustan puolustaminen sekä ylivoima eivät toimineet. Myös vähän vajaa 800-päinen yleisö nosti volumea, joka sai Kiekko-Espoolle varmasti lisää virtaa. Karhu HT kuitenkin paransi otteitaan ja sai luotua muutaman loistavan paikan, mutta Kiekko-Espoon maalivahti Jani Nieminen teki tarvittavat torjunnat pitämällä vielä joukkueelleen johtoaseman. Vajaa viisi minuuttia ennen ottelun loppua Kiekko-Espoo ratkaisi pelin tekemällä alivoimamaalin, kun Niki Kaila katkaisi omalta siniviivalta ja antoi hienon syötön Tommi Takaveräjälle ,joka nosti rystyltä maalin kattoon. Ottelun lopputulos lopulta kotijoukkueen voittoon 3-1.

Teemu Ramstedt lähti yllättäen SaiPasta Kiekko-Espooseen pelaamaan. Ramstedtille kertyi tällä kaudella SaiPassa 45 ottelua ja niissä tehopisteet 4+27=31 (Kuva.: Erasmus Envall)

Kiekko-Espoo ja Karhu HT kohtaavat tänään toisensa uudestaan Porissa.
Kiekko tippuu jäähän klo.19.00