Kuva: Aleksanteri Herlevi

Vuonna 2019 Keran hylätyn logistiikkakekskuksen tiloja alettiin hyödyntämään. Silloin syntyi urbaani liikunta- ja kulttuurikohde Espoon sydämeen. 

Keran hallit ovat avanneet ovensa vuonna 2019, kun Inex siirtyi tiloista Sipoon Bastukärriin. Inex oli rakentanut logistiikkakeskuksen vuonna 1975, mutta tilat alkoivat käydä vanhoiksi. Tällöin tilat jäivät tyhjilleen ja pienyrittäjät alkoivat käyttää tiloja hyväksi tuomalla sinne muun muassa urheilu-, kulttuuri- sekä pienpanimopalveluita.

Liikuntaa jokaiselle

GoGolf Loungen työntekijä Rasmus pitää tiloja erinomaisena ratkaisuna eri lajien talviharjoittelulle.

Kuva: Aleksanteri Herlevi

“Meidän toiminta on auttanut paljon meidän golfareiden talviharjoittelua ja uskon myös, että lajin ammattilaisten kilpailukyky on tätä myötä myös parantunut”, Rasmus kertoo.

GoGolf Loungella on tiloissaan 18 lyöntipaikkaa, kuusi simulaattoria sekä viihtyisä lounge A-oikeuksilla. 

Kuva: Aleksanteri Herlevi

Urheilumahdollisuuksia tiloista löytyy lukuisia. Keran halleilla voi golfin lisäksi harrastaa muun muassa frisbeegolfia, padelia, kamppailulajeja, skeittausta, jääkiekkoa, pesäpalloa sekä tennistä. Halleilta löytyy myös kaksi kuntosalia.

Kuva: Aleksanteri Herlevi

Kulttuuri kukoistaa Kerassa

Mikko, 33, omistaa yrityksen, mikä pitää hallien pihalla yllä vertikaaliviljely-kokeilua. Hän pitää hienona asiana Keran Halleilla olevaa yhteisöllistä ilmapiiriä.

Kuva: Aleksanteri Herlevi

“Olemme myös laajentaneet yhteistyötä sisätiloihin, missä teemme yhteistyötä Tired Uncle Taproom -pienpanimon kanssa”, Mikko kertoo.

Keran Halleilla toimii 11 ravintolaa/pienpanimoa. Lisäksi alueella on myös kymmenen muuta yritystä, mitkä tekevät muun muassa graafista suunnittelua, designia sekä urbaania viljelyä.

“Olen yllättynyt, miten tämä alue on kasvanut ja uusia yrityksiä on saapunut paljon lisää nopeasti. Täällä on mahtava yhteisö ja yrittäjät tukevat toinen toisiaan”, Mikko jatkaa.

Keran Hallit sisältävät myös hienoa urbaania taidetta. Seinät on täytetty hienoilla graffiteilla ja sisustus on hieno. 

Kuva: Aleksanteri Herlevi

“Kun saavuimme tänne vuonna 2020, niin kaikki seinät olivat tyhjinä, mutta graffiti-teosten myötä tilojen ja alueen tunnelma on muuttunut”, Mikko tokaisee.

Keran Hallien tilat ovat kuitenkin vain väliaikaiskäytössä, sillä alueelle kaavaillaan uutta modernia asuinaluetta. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2022. 

Kaiken kaikkiaan Keran Hallit on tyylikäs ja hieno kulttuurin, liikunnan ja yhteisöllisyyden kohtaamispaikka. Keran Halleilta löytyy kaikille varmasti jotain. Halusit sitten nauttia terassilla paikallisen pienpanimo-oluen tai pelata tunnin padelia, niin paikka on varmasti sinulle.