Ulkoilu tarjoaa liikunnan lisäksi hienoja maisemia. Kuva: Joonas Pesu

Aurinko paistaa ja lumi kiiltää kirkkaana. Pakkasta on reilu 10 astetta. Laajasalon Tullisaaressa käy kova tuuli, mutta se ei ulkoilijoita haittaa. Lumi narskuu kävelijöiden jalkojen alla ja lapset temmeltävät hangessa. Hiihtäjät saavat aikaan sihinää ja suhinaa. Muutamat linnutkin ovat uskaltautuneet laulamaan kevätauringossa.

Tullisaaren puistossa kiertää lenkkipolkuja ja hiihtolatuja pitkin merenrantaa. Alueella on lasten leikkipuisto ja paljon istumapaikkoja. Rannassa on historiallinen Aino Acktén huvila. Helsingin keskustan tunnetuimmat maamerkit näkyvät lenkkipolulle siluettina. Kaupungin melu on kuitenkin kaukana Tullisaaren luonnosta.

Hiihtäjiä oli paljon liikkeellä, vaikka latuja ei oltu vielä ajettu. Kuva: Joonas Pesu

Etätyöskentelyyn uutta puhtia

Ulkoilu pitää mielen virkeänä. Monet ovat koronapandemian takia etätöissä ja viettävät yhä enemmän aikaa kotona tietokoneen ääressä. Kotona ja sisätiloissa oleminen alkaa käydä monien hermolle. Pienikin reippailu ulkoilmassa piristää päivää ja parantaa fyysistä kuntoa. Talvisin luonto on mitä kauneimmillaan ja se tekee ulkoilusta miellyttävää.

Teija Orjala-Heikkinen pyrkii käydä kävelylenkeillä joka toinen päivä. Kuva: Joonas Pesu

Teija Orjala-Heikkinen on lähtenyt kävelylenkille. Vaikka ulkona onkin kylmä, hänen mielestään se on vain pukeutumiskysymys.

“Täällä on todella upeat ulkoilumaisemat kaikkien julkisessa käytössä”, kertoo Orjala-Heikkinen. 

Naisen mielestä ulkoilussa parasta on hyvä sää ja raitis ilma. Hän mainitsee myös pitävänsä erityisesti tuulen kohinasta. Orjala-Heikkinen ilmaisee, että nyt varsinkin on tärkeää liikkua, kun vallitsevan tilanteen takia monet ovat etätöissä. Hän pyrkii käydä kävelylenkeillä joka toinen päivä.

Kesät ovat lyhyitä, mutta niin ovat kunnon talvikelitkin

Tuuli on puhaltanut polut täyteen lunta. Pakkaslumi on kevyttä ja siinä on mukava kävellä. Kengän alla narskuva lumi miellyttää korvaa. Tuuli tuivertaa mukavasti kasvoille ja silmät kylpevät auringonvalossa. Luonto tarjoaa kaikille aisteille kokemuksia. Aina voi löytää uusia kauniita paikkoja, kun uskaltaa poistua omalta kotipihalta. Pääkaupunkiseudulla on todella hienoja ulkoilumahdollisuuksia.

Aulikki Parkkonen pitää Tullisaaren upeista ulkoilumaastoista. Kuva: Joonas Pesu

Aulikki Parkkonen on lähtenyt liikenteeseen suksilla. Hän käy usein hiihtämässä ja kehuu Tullisaaren hyviä ulkoilumaastoja. Tällä kertaa latukoneet eivät kuitenkaan ole ehtineet vielä käydä tekemässä uria.

“Hiihto on nautinnollista ja olen hiihtänyt lapsesta asti”, taustoittaa Parkkonen.

“Tämä on hyvää liikuntaa, mutta vaatii paljon lihasvoimaa etenkin naisilta”, hän jatkaa.

Myös Parkkosen mielestä raikas ilma on ulkoilussa parasta.

Mänty Tullisaaren rannassa. Kuva: Joonas Pesu

Kaikki ulkoilijat vaikuttavat iloisilta. Himohiihtäjät puuskuttavat naamat punaisina, mutta kai hekin ulkoilusta nauttivat. Aurinko saa ihmiset liikkeelle. Tuntemattomat ihmiset hymyilevät vastaan tullessaan. Ulkoilu saa ihmiset ilmiselvästi hyvälle tuulelle. Samaa ei välttämättä tapahdu kiireisessä ostoskeskuksessa, joten ulkoilmassa on varmasti jotain taianomaista.