Helsingin kauppakeskus Itikseen avattiin torstaina 11. marraskuuta Suomen ensimmäinen Kentucky Fried Chicken -ravintola. Kävimme testaamassa friteerattuun kanaan keskittyvän pikaruokaketjun tarjonnan.

Kumpikin meistä on käynyt KFC-ketjun ravintoloissa ulkomailla, eivätkä kokemukset ole olleet kovin kummoisia. Ennakko-odotukset eivät olleet siis suuret. Vastikään avattua ravintolaa ei sen suuremmin mainostettu Itiksen ulkopuolella, vaan sitä joutui jopa etsimään. Siitä huolimatta ravintola oli täynnä asiakkaita jo noin puoli tuntia sen avaamisen jälkeen. Kaikki asiakaspaikat olivat varattuja, ja toistakymmentä henkeä odotti tilauksiaan seisaaltaan. Tilausautomaateille sai jonottaa hetken aikaa, ja itse ruokaa joutui odottamaan kymmenisen minuuttia.

Tilausta tehdessä oli suuri valinnan vaikeus. Riia päätyi valitsemaan kanaämpärin.

Ellin tilaama Twister Original -wrap-ateria dippeineen maksoi hieman alle kymmenen euroa, Riian kanaämpäri pienellä juomalla, dipillä ja ranskalaisilla lähes 20 euroa.

Ensimmäinen puolikas wrapista oli pelkkää friteerattua kanaa ja salaattia. Majoneesi löytyi vasta pohjalta, ja sitä olisi kaivannut jo huomattavasti aiemmin, sillä kääritty tortilla oli muuten varsin kuiva. Ranskalaiset olivat hieman parempia kuin pikaruokaketjuissa keskimäärin, mutta kummankin dipit olivat melko kummallisen makuisia. Etenkin Heinz Frites -dipin jälkimaku oli suorastaan luotaantyöntävä.

Suuressa, noin puolillaan olevassa ämpärissä oli 15 kananpalaa, joille tuli siis hintaa lähes euron verran kappaleelta.

Vaikka ketju keskittyy hyvin vahvasti kanaan, tarjolla oli sinänsä paljon erilaisia vaihtoehtoja, sillä sitä sai niin hampurilaisen kuin wrapin välissä sekä sellaisenaan. Lisäksi listalla on hyvä valikoima erilaisia juomia ja jälkiruokia, mutta esimerkiksi salaattivaihtoehtoja on vain kaksi, ja niistä toisessa on kanaa. Vaikkapa vegaanit joutuvat siis tyytymään lähinnä ranskalaisiin.

Katso videolta Riian fiilikset KFC-vierailusta:

Kanoille olisi kaivannut enemmän dippiä.

Onko KFC:lle kysyntää Suomessa? Avajaispäivän järjettömän pitkistä jonoista ja testaushetken asiakasmääristä päätellen kyllä. Saa kuitenkin nähdä, tuleeko kanaravintolasta samanlainen osa suomalaisten arkea kuin McDonaldsista tai vastaavista, vai onko kyse hetkellisestä alkuinnostuksesta. Kananpalat ovat suolaista ja raskasta syötävää, joten suosittelemme KFC:ssä asioivia ostamaan paljon juotavaa ja dippiä. Myös jonoihin kannattaa varautua.

Toimitus: Elli Muurikainen & Riia Frost
Valo- ja videokuvaus: Elli Muurikainen
Videon editointi: Riia Frost