Teurastamon sisäänkäynti on kutsuva. Portille leijuu valloittava ruoan tuoksu.

Teurastamo on Helsingin Kalasatamassa sijaitseva entisen teurastuslaitoksen tiloihin rakennettu kaupunki- ja ruokakulttuurikeskus. Teurastamon viihtyisä urbaani miljöö vetää puoleensa.

Kalasatamassa kaikuu lukuisten rakennustyömaiden pärinä ja pauke. Teurastamolla rakennushulinan meteli vaihtuu ravintoloista soivaan rentoon musiikkiin, puheen sorinaan ja iloisiin naurahduksiin. Merellinen tuoksu peittyy hajuaistia hemmottelevaan ruoan tuoksuun.

Makuelämyksiä ja monipuolisia aktiviteetteja

Illan hämärtyessä piha-alueelle valoa tuovat kuvassa näkyvät tunnelmalliset led-valosarjat.

Entisen teurastuslaitoksen tiloissa toimiva Teurastamo on vuonna 2012 yleisön käyttöön avattu kaupunki- ja ruokakulttuurikeskus. Teurastamo tarjoaa ravintola- ja kahvilapalveluita moneen makuun. Kellohallin lounasravintolassa tarjolla on lounasbuffetti, jonka erikoisuutena on perjantainen makumatka eri kohteisiin Street Food -buffetissa. Lopez y Lopez tarjoaa nälkäisille meksikolaista aitoa taco-kulttuuria. Kalan ystäville kalakauppa ja -ravintola Tukkutorin kala tarjoilee tuoreita mereneläviä. 

Kahvihampaan kolotukseen helpotusta Teurastamolla tarjoavat muun muassa Helsingin Kahvipaahtimon Päiväkahvibaari ja Moko Market. Jäätelön himon iskiessä kannattaa suunnata italialaista artesaanijäätelöä myyvään Jädelinoon.

Lisäksi Teurastamolle on mahdollista suunnata omat eväät kainalossa. Piha-alueelta löytyy ympärivuotisesti vapaassa käytössä oleva iso punatiilinen grilli. Pihalla on laajalti tilaa istuskella niin piknikpöytien kuin riippumattojenkin äärellä. Alueelta löytyy myös lapsiystävällinen lelumökki, vuokrattava sauna ja pingispöydällä varustettu pelinurkkaus. Teurastamon Kohta -taidehalli ja Mad House Helsinki tarjoavat viihdykettä taiteesta kiinnostuneille.

Teurastamo kiinnostaa myös miljöönsä puolesta

The Helsinki Distilling Companyn terassilta löytyvä lähes sata vuotta vanha raitiovaunu on myös omiaan korostamaan urbaania katukuvaa.

Paikan suurimpia vahvuuksia on kattavan palveluvalikoiman lisäksi sen miljöö. Punatiiliset rakennukset ja piha-aluetta koristavat spraymaalatut taideteokset luovat urbaania tunnelmaa.

Liisa Mayw käy ystäviensä kanssa viettämässä Teurastamolla muun muassa Flow -festivaalien etkoja.

Liisa Mayw on saapunut Teurastamolle lounastamaan Palema -ravintolan terassille. Hyvän ruoan lisäksi Mayw pitää erityisesti Teurastamon miljööstä.

‘’Asun tässä aika lähellä, joten täällä tulee käytyä usein. Mielestäni on siistiä, että näin magee miljöö avattiin järkevään käyttöön. Lisäksi täällä on aidosti hyviä ravintoloitakin. Minun lemppariruokaani täältä on Lopez y Lopezin kalatacot’’, Liisa Mayw kertoo jakaen kokemuksiaan Teurastamosta.

Teurastamon miljöö saa kehuja myös Vera Raivolalta.

Vera Raivola käy Teurastamolla yleensä kesän aikana kerran tai kaksi syömässä ja rentoutumassa.

‘’Täällä on mukava urbaani miljöö ja täältä saa todella hyvää pizzaa. On kiva, että on olemassa tällaisia ulkoilmavaihtoehtoja, jotka varsinkin koronan aikaan lisäävät paikan houkuttelevuutta. Kesän paras herkku on jäätelö’’, Raivola kertoo.

Anniina Koivulan lempiherkkua on lakupistaasijäätelö.

Anniina Koivula työskentelee paikallisessa Jädelinossa ja pitää työympäristöstään kovasti. 

‘’Olen työskennellyt Jädelinolla huhtikuusta lähtien. Täällä on ihanan erilainen miljöö ja kivalla ilmalla täällä on todella hyvä meininki. Toivoisin, että muitakin tyhjinä olevia urbaaneita miljöitä laitettaisiin hyötykäyttöön’’, Koivula kertoo toivoen, että saisi Helsinkiin lisää Teurastamon tyylisiä kauniilla miljööllä varustettuja keskuksia.