Musiikkitalon neljä konserttia näytetään myös ilmaisnäytöksinä Oodissa. (Kuva: Bene Riobó)

Koripalloseura Helsinki Seagullsin innovaatio kausilippujen lainaamisesta siirtyy pian myös Musiikkitalon konsertteihin.

Uusimpana lisäyksenä kausikortteja lainaavien tahojen joukkoon liittyy Helsingin kaupunginorkesteri. Musiikkitalossa järjestettäviin HKO:n konsertteihin voi lainata lippua keskustakirjasto Oodista.

Uudistus tulee voimaan keväkaudella 2020, ja ensimmäinen lainattavissa oleva konsertti kuullaan Musiikkitalossa 10. tammikuuta.

HKO:n tapahtumiin lainataan kahdeksan kausikorttia, ja Helmet-kirjastokortin käyttäjä voi kerrallaan lainata kahta lippua. Laina-aika on pisimmillään 14 vuorokautta, eikä kortteja voi etukäteen varata eikä lainaa uusia.

Viime viikolla myös helsinkiläinen koripalloseura Torpan Pojat ja espoolainen salibandyjoukkue Westend Indians uutisoivat aloittavansa otteluidensa kausikorttien lainaamisen paikallisista kirjastoista.

Innovaatiosta kopattu kiinni myös muissa kaupungeissa

HKO:n uudistus ei ole ensimmäinen laatuaan. Lokakuun alussa koripalloseura Helsinki Seagullsin urheilutoimenjohtaja Toni Leppänen lanseerasi yhteistyön Töölön kirjaston kanssa.

Kirjastokortin omistaja voi lainata seuran kausikortin viikoksi käyttöönsä, ja pääsääntöisesti tänä aikana lainaaja pääsee osallistumaan yhteen Kisahallissa järjestettävään Seagullsin kotiotteluun.

Pian Seagullsien keksinnön perään Turun TPS Salibandy sekä Mikkelin Jukurit uutisoivat kausikorttiensa lainaamisesta paikallisissa kirjastoissa.

Vain muutamaa viikkoa Seagullsin yhteistyön julkistuksen jälkeen myös Tampereen pääkirjasto Metso tiedotti lähtevänsä mukaan kokeiluun. Tampereen uudistus koskee niin urheilu- kuin kulttuurialan toimijoiden tapahtumia.

Tampereella kokeiluun mukaan ovat lähteneet jääkiekon SM-liigajoukkueet Ilves ja Tappara, miesten Korisliigan Tampereen Pyrintö ja Futsal-Liigan miestenjoukkue PP-70.

Kulttuuritapahtumapaikoista G Livelab, Tullikamarin Klubi, Tampere-talon Sorsaklubi, Vastavirta-Klubi ja Tanssiteatteri MD ovat antaneet kausikorttinsa Metson lainattavaksi.

Lähikuukausina Tampereella kokeiluun liittyvät mukaan myös Tampereen Teatteri ja Tampere Filharmonia. Muutamien muidenkin toimijoiden kanssa on alustavasti keskusteltu aiheesta.

Esimerkiksi Helsingissä Seagullsien kotiotteluiden numeroimattomat aikuisten istumapaikat maksavat 15 euroa, ja numeroidut paikat myydään 18-28 euron hintaan.

Kausikorttien lainaamisella pyritään osallistujien mukaan siihen, että ihmisten kynnys lähteä tutustumaan uuteen urheilulajiin tai elämykseen madaltuu.