Osallistujat miettivät tarkasti vastauksia.

Astun sisään pieneen olutbaariin nimeltä Kaunis Kampela. Tilaan colan, ja siirryn pöytään odottamaan LiveMusaVisan alkua. Tunnelmallinen valaistus ja ravintolapäälliköltä saatu lämmin hymy johdattavat minut rentoon ja odottavaiseen tunnelmaan. Pöydät ovat sijoitettu tarpeeksi kauaksi toisistaan, joten saan rauhassa uppoutua omiin ajatuksiini.

Ehdin kuitenkin jututtaa LiveMusaVisan vetäjää ja kyseiseen olutbaariin idean tuonutta Esa Pottosta ennen show:n alkua. Hänellä on hyvä fiilis illasta sekä pieni jännitys vatsanpohjassa, mikä kuuluu live-keikkoihin. Hänen juontamassaan visassa on 12 kysymystä.  Puolessa välissä on juoma- ja röökitauko. Kysymyksiä tulee laidasta laitaan liittyen Esan tulkitsemiin kappaleisiin. Luvassa on sekä peruskysymyksiä (Mikä bändi? Mikä biisi?) että nippelitietoa. Vastaukset kirjoitetaan sähköpostiin ja perinteisesti paperille. Kolme parasta palkitaan visan päätteeksi.

Esa Pottonen otti yleisön huomioon visailussa.

Katselen ympärilleni. Baarin sisustus on hyvin kotoisa. Hyllyltä tekisi mieli nappaa klassikkolautapeli ja ruveta pelaamaan. Vessojen ovia koristavat veikeät lintuhahmot ja seinällä on pitkä lista erilaisia hifistelyoluita. Tekisi mieli tilata yksi jos toinenkin…

LiveMusaVisa pyörähtää käyntiin. Ihmiset ovat kokoontuneet 1-5 hengen ryhmiin. Esa käy läpi pelin säännöt ja alkaa soittaa ensimmäistä kappaletta. Olen aivan myyty. Esan ääni on kuin hunajaa. Hän on myös todella hyvä juontaja ja näin ollen saa yleisön pidettyä mukana. Ensimmäiset kuusi kysymystä ennen taukoa menivät aivan haltioituneessa tilassa. Miinuksena sanottakoon kuitenkin se, että soittajan innostuessa kysymyksiä tuli liikaa yhdestä kappaleesta. Nyt tuli kuitenkin tauon paikka ja ihmiset siirtyivät tiskille hakemaan virvokkeita. 

Kysymyksissä hyvä taso

Sarra Keppola on tullut nauttimaan live-musiikista ja visailusta. 

”Tunnelma on lämmin ja mukava”, kuvailee Sarra. 

Hän on mahdollisuuksien mukaan aina paikalla, kun LiveMusaVisa järjestetään. Hänen mielestään kysymyksissä on tänään hyvä taso. 

‘’Vähän saa miettiä, mutta kyllä niihin on löytynyt vastaukset’’, Sarra kertoo. 

Hänellä on varma fiilis ja on tullut itsevarmana voittamaan. 

Ihmiset kerääntyvät takaisin porukoihin ja visa saa jatkua. Soittaja Esa on valinnut loistavat biisit visailuun. Baarissa on kuultu muun muassa kappaleet Blinding Lights, Lapin kesä ja Finlandia. Kysymykset ovat myös monipuolisia. On kysytty sanoittajaa, säveltäjää, bändiä ja jopa James Bond -elokuviin liittyviä kysymyksiä. Yhtäkkiä ajatukseni kuitenkin herpaantuu pahasti, kun nenääni leijailee popcornin tuoksu. Aloin heti voivotella, miksi en tilannut pientä naposteltavaa visan ajaksi.

12 kysymystä on nyt esitetty. LiveMusaVisa meni aivan liian nopeasti. Palautimme oikeita vastauksia täynnä olevat paperimme, osa lähetti sähköpostivastaukset ja Esa lähti tarkistamaan tulokset. Baari on täynnä puheensorinaa. Ihmiset pähkäilevät edelleen musavisan kysymyksiä ja kärsimättömimmät etsivät netistä oikeita vastauksia. 

Pertti, Saana, Teemu ja Juho yllättyivät voitosta.

Suuresta ikäjakaumasta on hyötyä visailussa

LiveMusaVisan voittajaksi selviytyi ”Team Baaritiski” 27 pisteellä. He kirkastivat edelliskerran hopeasijan voittoon. Ryhmän jäsen Pertti kertoo heidän vahvuutensa olleen suuri ikäjaukauma. Koko ryhmä on häkeltyneitä voitosta. 

”Viime kerralla tuntui, että tiesi enemmän ja nyt tuntui, että on todella hankalaa, niin yllätyin voitosta”, kertoo Saana. 

Palkinnoksi he saivat karkkipussin ja lahjakortin Kaunis Kampelaan.

Piia Nordlund on Kaunis Kampelan tuore ravintolapäällikkö.

Olutbaarin tuoreen ravintolapäällikkön Piia Nordlundin mielestä LiveMusaVisa meni todella hyvin. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen visailu ja jatkossakin on mahdollista osallistua kyseiseen tapahtumaan.

”Kahden viikon välein pidetään LiveMusaVisaa”, Piia muistuttaa. 

Visailua on luvassa mahdollisuuksien mukaan aina keskiviikkoisin klo 19-21 joka toinen viikko.