Kaukalopallo on nopea ja viihdyttävä laji. Kuva: fi.wikipedia.org

Kaukalopallon Suomen Mestaruus ratkaistaan kaudella 2018-2019 avoimessa SM-turnauksessa 13-14. huhtikuuta 2019 Varkaudessa. Odotettavissa on tiukkoja ja maalirikkaita otteluita. Kaukalopallo- ja Ringetteliiton kilpailupäällikkö Janne Borgström odottaa Varkauteen vähintään kahdeksaa tasokasta joukkuetta.

2018 Lappeenrannassa itäsuomalaiset veivät mitalit
2018 mestaruudesta kamppailtiin Lappeenrannassa ja mestaruus jäi Itä-Suomeen, Varkauden EPA-TT oli mestari tiukan kamppailun jälkeen Kuopion Team No Controlista. SM-pronssi jäi Lappeenrantaan, paikalliskamppailussa Lauritsalan Pojat oli Lauritsalan Visaa vahvempi.

Viime vuoden mestarit puolustavat mestaruuttaan kotihallissaan

EPA-TT himoitsee mestaruuden uusimista kotihallissaan 14.4 2019. Joukkue on vähintään yhtä vahva kuin viime vuonna ja kotiyleisön tuki tuo lisävirtaa kaikille. Toistaiseksi SM-turnaukseen on ilmoittautunut EPA-TT:n lisäksi RB Kikka 88 Imatralta, Lauritsalan Visa Lappeenrannasta ja Flexolahti Lahdesta. Viime vuotisista joukkueista odotellaan hopeajoukkueen Kuopion Team No Control:in , Lauritsalan Poikien Nummela Vikingsin ja Lappeen Riennon ilmoittautumista. Vihtiläinen Nummela Vikings oli viime vuoden eteläisin joukkue ja tänä vuonna odotellaan myös pääkaupunkiseudulta Helsingin Smartcartia ja Hyvinkään Rangersia taistelemaan Suomen mestaruudesta, sillä laji on aloittanut uuden nousun väkirikkaalla alueella, jossa ei halleistakaan ole pulaa. Uudeltamaalta Lohjan Peli-Toverit (LoPeTo) ja Hamarin Elo Porvoosta ovat myös kiinnostuneita mestaruudesta. Länsirannikon joukkueita ei viime vuonna ollut turnauksessa. Suomen Cupissa oli tänä vuonna Porin ja Rauman yhteinen joukkue West Coast Old Stars, joka koostui Porin Kärppien ja Uturan Kaukalopalloilijoiden (Rauma) pelaajista. Porilaiset ja raumalaiset samassa joukkueessa, yhteispeli toimii varmasti ! Porin Kärpät oli mestari viimeksi 2009 ja sitä ennen useasti. Myös Oulu osallistunee turnaukseen kahdella joukkueella, RB-Oulun ja RBA:n miehistöillä.

Kaukalapallon peliväline on sininen. Kuva: fi.Wikipedia.org

Nopea peli on parasta paikan päällä eduskuntavaalipäivänä

Varkautelaiset ottavat innolla kaikki vieraat vastaan vauhdikkaaseen turnaukseen. Paikalla on myös Kaukis-TV. Siinä ei kuitenkaan voi aistia tunnelmaa, jonka voi kokea vain Varkauden jäähallilla. Kaupungin sijainti maamme kartalla on hyvä, että kiinnostavan turnauksen jälkeen lähes jokainen suomalainen ehtii varmasti vaaliuurnille kansalaisvelvollisuuden täyttämiseen. Kaukalopallo on nopea ja tapahtumarikas peli, jossa maaleista ei säästellä. Kaukalopallo on parasta paikan päällä, turnaus alkaa lauantaina 13.4 2019.

Lisätietoa: https://kaukalopallo.skrl.fi/fi/Kilpailutoiminta/Avoin+SM-turnaus.html

Juha Kylänpää