Tiina Kapanen nauttii teestään parvekkellaan.


Tiina Kapanen, 59, toimii käräjäsihteerinä Helsingin Käräjäoikeudessa.

Vuonna 1993, kun raastuvanoikeus muuttui käräjäoikeudeksi ja kokoonpano vaihdettiin kolmesta tuomarista yhteen tuomariin ja käräjäsihteeriin, niin Tiina Kapasesta tuli käräjäsihteeri. Hän on suorittanut alemman oikeustieteellisen tutkinnon Helsingin yliopistossa aikoinaan. 

 “Toimin käräjäsihteerinä Helsingin käräjäoikeudessa rikososastolla. Työnkuvani kuuluu muun muassa toimia pöytäkirjanpitäjänä rikosasioiden istunnoissa”, Tiina Kapanen kertoo. Hän kertoo nauttivansa työnkuvastaan ja se huokuu hänestä.

“Työssäni on tärkeää huolehtia asiakkaiden asiakirjoista ja haastavaa on jatkuva muutos ja sen perässä pysyminen. Työalustat muuttuvat usein ja uusien teknologisten muutosten oppiminen vie aikaa”, Kapanen jatkaa. 

Uusi pyöräreitti innoittaa hyötyliikuntaan

 “Olen löytänyt uuden pyöräreitin työpaikalle, meren rantaa pitkin Salmisaaren takaa puistojen kautta. Uusi pyöräreitti motivoi minua hyötyliikuntaan ja on ihanaa lähteä töihin, kun reitti on kaunis ja melko rauhallinen“, Kapanen iloitsee.

Kapanen pyöräilee töihin kesät talvet.

Viime aikojen puhutuin oikeusistunto on ollut Katiska-tapaus, josta media on uutisoinut tiheään tahtiin.

“Nykypäivänä on mahdollista osallistua istuntoon videokuvan avulla ja siihen sai hyvää harjoitusta Katiska-tapauksen aikana, kun lähes jokaiseen istuntoon joku osallistui videoyhteyden avulla”, Kapanen hymähtää.

“Tänä vuonna urani kohokohtana on ollut Katiska-tapaus. Kyseinen tapaus vaati monta oikeusistuntoa, jotka kestivät kauan”, Kapanen kertoo. 

Kodin remontti tuo uutta ilmettä kotiin 

 “Odotan innolla tulevaa remonttia, joka alkaa 2021 tammikuussa. Se tuo kotiin uutta katsetta, josta olen äärimmäisen iloinen”, Kapanen kertoo. 

“Remontissa uusitaan keittiö, kylpyhuone ja kaikkien kaappien ovet, Kapanen jatkaa. 

“Uudessa kodissa on miellyttävämpää tehdä myös välillä etätöitä, vaikka pääsääntöisesti teen työni työpaikalla”, Kapanen lisää.

Tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia Kapanen on myös luonut. 

“Haluaisin suorittaa yliopiston avoimen väylän kautta ylemmän oikeustieteellisen tutkinnon itselleni. Italian matka peruuntui koronan vuoksi, joten olisi hienoa päästä myös reissuun ensi vuonna”, jatkaa Kapanen haaveillen.