Kuvassa palaa OG Kush -kukintoa joka on indica-painotteista lajiketta

Tästä aiheesta on syntynyt paljon keskustelua viimeisten vuosien aikana. Olisiko se hyödyllistä laillistaa kannabis? Ensinnäkin haluaisin tietää, ketä varten se laillistetaan? 

Vuonna 2018 vierailin Kanadassa ja huomasin siellä ollessani muutoksen laillisen kannabiksen ja laittoman kannabiksen käytön välillä. Eroja ei ollut melkein yhtään. 

Kukaan ei polttanut bussipysäkillä, vaikka laki sen sallii. Kukaan ei riehunut ihan “möyhyissä”, sillä ihmisillä oli omat arjen askareet, jotka vaativat heidän huomion. Jos kannabiksen laillistamisella mietitään kansan hyvinvointia, en tiedä, nauranko vai itkenkö. Mikäli sitä mietitään futuurisesta näkökulmasta, paiskaan kättä yhteen ja sanon “viimeinkin”. 

   En varsinaisesti tykkää ajatuksesta, että kuka tahansa voi käydä ostamassa laillisesti kukkaa ja polttaa, sillä se ei missään nimessä sovi kaikille. Kannabiksen pitkäaikaisessa käytössä on huomattu paljon vaikutuksia ihmisen aivojen kehittymisen heikkenemiseen varsinkin nuoressa iässä. Minulla on kokeiluja takana itsellänikin muutama, ja voin niiden perusteella sanoa vain omat mielipiteeni. Ilman kokeilua/ymmärrystä siitä, mitä kannabis on, kyseistä asiasta on vaikeaa antaa vakuuttavaa mielipidettä. Sama kuin puhuisi autoilun vaaroista ilman että on ikinä istunut auton kyydissä. Varmasti löytyy sanottavaa, joka käy päinsä ja kuulostaa järkevältä, mutta siitä puuttuu se vakuutus. 

Kannabiksen käytön ja laillisuuden kanssa mukana tulisi paljon uusia työpaikkoja ihmisille, tulisi lisää veronmaksua -ei ehkä niin kiva-, ja poliisit pystyisi keskittyä oikeisiin rikoksiin. Kannabis on vuosia ollut jo osa yhteiskunnallista takataskua. Uskon, että hippien aikakauden takia kannabiksesta puhutaan hyvin “normaalisti” nykypäivänä. Kannabis ei kuitenkaan ole lääketuote, sillä se on jo aikojen alusta kasvanut naturaalisti luonnossa, kuten myös taikasienet tai psilosybiinit. Niiden laillisuuden myötä uskon, että myös ylenpalttinen kiukuttelu ja mökötys vähenisi, sillä kukka lievittää stressiä. Mielestäni ei pitäisi olla lääkinnällistä kannabista. Mielestäni kannabista saa ostaa X määrän X ajalle, ja jos poltat kaiken heti, se on oma ongelma.

  Kannabista poltetaan jo, ja on poltettu useita vuosia. Uskon, että syy, miksi se on laillista,  liittyy siihen, ettei sen käyttöä pystytä tarkkailemaan jokaisen henkilön kohdalla yksitellen, joten ei luoteta kansan omiin haluihin ja omaan uskoon tippaakaan. Voi myös olla, että kansanedustajat eivät näe huumaavan aineen laillistamisessa mitään positiivista, oli se sitten naturaalia huumausainetta tai ei. Oli se miten vain, mielestäni yksilönä, ja itseäni edustavana ihmisenä sivuutan kaikki sanotut ja mietityt syyt ja hymyilen, sillä maailmassa on isompiakin asioita hoidettavana. Mutta me ihmiset olemme hieman ajasta tipahtaneita, emmekä kenties halua nähdä sitä synkkää polkua, mihin raha ja valta meitä johdattaa, mutta olisi silti kiva polttaa rauhassa spliffiä kallionkielekkeellä ilman, että tarvitsisi miettiä, että tuleekohan joku kitisemään minulle minun valinnoista ja minun tavastani toimia.