Kampaamo pitää Iidan ja Joannan kiireisenä rauhallisella Laaksolahden alueella.

Kampaamoyrittäjän unelmaa Espoon eliittilähiössä Laaksolahdessa

On kaunis ja aurinkoinen päivä rauhallisessa Espoon Laaksolahdessa. Elokuun aurinko lämmittää mukavasti kävellessäni rauhallista Laaksolahdentietä kohti paikallista liikekeskusta. Mietin mielessäni kysymystä, mitä olen miettinyt kaksi vuotta, siitä lähtien kun näin kampaamon ilmestyneen kotiseudulleni. “Millaista on toimia kauneusalan yrittäjänä tällaisessä rauhallisessa “lintukodossa”? Rauhallisen Laaksolahdentien varrella sijaitsee pieni liikekeskus, jossa on K-kaupan lisäksi toimii muutama yritys. Yksi niistä on parturi-kampaamo Combo jonne hetken kuluttua astun sisään.

Avaan oven ja minut toivotetaan iloisesti tervetulleeksi kampaamoon. Edessäni seisoo kaksi nuorta naista jotka esittelevät itsensä Joannaksi, 26 ja Iidaksi, 27. Liiketila on valoisa ja avara, sisustuksessa on käytetty neutraaleja sävyjä ja tunnelma on rauhallinen. “Tänne olisi mukava tulla rentoutumaan työpäivän jälkeen kyllä hiuskäsittelyyn” mietin mielessäni ja istahdan sohvalle.

Kampaamo on valoisa, avara ja viihtyisä.

Parturi-kampaamo Combo syntyi ystävyksien yhteistyönä

Joanna ja Iida ovat lapsuuden kaverukset joiden yhteistyönä kampaamo syntyi Laaksolahteen syksyllä 2017. Kampaamopalveluiden lisäksi Combossa tehdään myös ripsienpidennyksiä. Ennen yrityksen perustamista molemmat työskentelivät kampaajina toisten omistamissa yrityksissä. Joanna toimi aiemmin oman toiminimen kautta, mutta Iidalle yrittäjyys ei ollut entuudestaan tuttua ennen oman kampaamon perustamista.

Kampaamoyrittäjät Iida ja Joanna ovat myös kaveruksia.

Iida kuvailee työn nyt yrittäjänä olevan tietysti vastuullisempaa, mutta vapaampaa ja mukavampaa kuin työskennellessä suuressa kampaamossa. Joanna puolestaan työskenteli pienemmässä kampaamossa vastaavalla seudulla vain hetken matkan päässä Laaksolahdesta. Molemmat naisista ovat kotoisin Laaksolahden lähiseuduilta, mutta suoranaisesti ajatuksena ei ollut perustaa kampaamoa juuri tähän liikekeskukseen, paikka löytyi sattumalta. “Se oli sellainen posiitivinen vahinko kun löytyi tämä liike tila tästä” kuvailee Joanna. “Olin vanhemmillani käymässä, ja kävelin tästä ohi mennessäni kauppaan. Kiinnitin tilaan huomioita ja syntyi sellainen fiilis että tämähän on täydellinen paikka meidän kampaamolle”.

Kaksi kulunutta vuotta ovat osoittaneet liiketilan todella olleen positiivinen vahinko, sillä kaksikon päivät ovat täyttyneet asiakkaista ja tarvetta voisi olla myös lisäkäsille. “Suunnitelmissa on rekrytä lisää kampaajia liikkeeseen mahdollisesti tulevaisuudessa” kertoo Joanna.

Kampaamo toi toivottua lisää palveluihin Laaksolahteen

Itsestään suinkaan kaikki asiakkaat eivät kampaamoa löytäneet, vaan asiakashankinnan eteen on tehty töitä. Naiset kertovat mainoslehtisten olleen toimiva mainoskeino sosiaalisen median lisäksi, ja lisäksi perinteinen puskaradio on tuonut myös paljon asiakkaita. Vaikka alue on rauhallinen, potentiaalista asiakaskuntaa riittää. Viereinen K-kauppa tuo myös jatkuvasti uusia asiakkaita kampaamolle kun ihmiset ohi kulkiessaan piipahtavat kysymään extempore – parturiaikaa. Alueella ei aiemmin ole ollut kampaamoa vaan lähin on löytynyt noin kahden kilometrin päästä Lähderannasta, alueen asukkaat ovat olleet mielissään kun nyt läheltä löytyy kampaamo jossa työskentelee kaksi taitavaa tekijää. Alue on viihtyisä, asiakkaita riittää ja vuokrakin on sopiva, yrittäjäkaksikko uskoo heidän viihtyvän vielä pitkään kampaamonsa kanssa Laaksolahdessa. “Ei ole kiire pois täältä” naiset toteavat ja hymyilevät.

Teksti: Suvi Pitkänen