Kallion kuntosalit tarjoavat opiskelijalle salikortteja tuntuvin alennuksin. Helsinginkadun Urheilutalon kuntosalikortin hintaan sisältyy myös uintimahdollisuus.

Kallion alueella on toistakymmentä yksityistä kuntosalia ja yksi kunnallinen. Helsinginkatu 25:ssa sijaitseva, kaupungin ylläpitämä Urheilutalo on palvellut asiakkaitaan jo vuosikymmeniä. Treenaaminen ei sido asiakkaitaan jäsenyydellä, vaan salille voi tulla kertalipulla, 10 kerran kortilla tai kausikortilla. Kuntosali on pieni mutta sisältää kaikki peruslaitteet. Kuukauden perushintainen salikortti maksaa 56 euroa, ja se sisältää suihkun ja saunojen lisäksi uinnin. Kuumemmassa saunassa saa myös käyttää omaa saunavihtaa. Rajoitettuun aikaan kello 6.15-14 treenaava saa kuukausikortin 44 euron hintaan.

Uimahallissa on tavallisen altaan lisäksi kylmävesiallas sekä terapia-allas, jossa on hierovat suihkut. Kuntosalikortin ostajalla on lisäksi mahdollisuus ostaa 20 eurolla (norm. 95e) kertaluontoinen personal trainer -palvelu. Henkilökohtainen ohjaaja opastaa laitteiden kanssa ja laatii harjoitusohjelman.

Kallion Urheilutalo huomioi erilaiset alennusryhmät. Opiskelijat ja työttömät saavat 10 % ja eläkeläiset 15% alennuksen. Kalliossa asuu paljon opiskelijoita, ja nyt käynnissä on juuri heille suunnattu kampanja.

“Meillä on 18.9. asti voimassa opiskelijatarjous, jolloin kolmen kuukauden kortin saa 95 eurolla. Se sisältää veloituksetta uuden asiakkaan asiakaskortin, jonka normaalihinta on neljä euroa”, kertoo uimahalli- ja liikuntakeskuksen työntekijä Anna

Sali- ja uimahallikortin käyttö ei rajoitu vain Kallion alueelle, vaan asiakas voi käyttää samaa kausikorttiaan kaupungin kaikissa kahdeksassa toimipisteessä.

Esimerkiksi Hämeentie 15:ssä sijaitseva Fit Kallio on yksityinen moderni kuntosali, jota asiakkaat voivat käyttää ympäri vuorokauden. Opiskelijalle treenaaminen on nyt sielläkin edullista, sillä käynnissä on syksyn kampanja: kuukauden kuntosalikortti on opiskelijalle vain 19,90 euroa, kun se muuten on 29,90e. Jokaiselle uudelle asiakkaalle kuuluu ilmainen personal trainerin tapaaminen ja harjoitusohjelman laatiminen.

“Meillä on myös lähialueella, kuten Hämeentiellä ja Lintulahdenkadulla, asuville sovitellut alennukset”, sanoo Fit Kallion toimitusjohtaja Anhthi Huynh.

Hän kannustaa kaikkia kokeilemaan kuntosalin lisäksi uutta harrastusta.

“Kaikki ovat meille tervetulleita kokeilemaan ryhmäliikuntaa ilmaiseksi ilman sitoutumispakkoa.”