Monitaiteellinen Kallio kipinöi -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 24. kerran. Kymmenen päiväiset festivaalit alkoivat perjantaina 15.11 ja jatkuvat sunnuntaihin 24.11 asti. Ohjelma koostuu Kallion ja sen lähiympäristön yhteisöjen, yritysten ja asukkaiden itse tuottamista tapahtumista, kertoo Kallion kulttuuriverkoston tiedoite. Festivaaleilla on monipuolista kulttuuritarjontaa teatterin, näyttelyiden, musiikkin, tanssin, luentojen ja työpajojen muodossa. Tapahtumia löytyy kaikenikäisille.


Viikon alussa 18.11 Lastentarhamuseo juhlii Lapsen oikeuksia, Kino Tuliossa esitetään Suomi kankaalla -elokuvia: Kalle Päätalo 100 vuotta ja illalla on luvassa musiikkiesityksiä sekä Kallion kirkossa että ravintola Toverissa. Tiistai 19.11 alkaa työpajalla, jossa valmistetaan tonttuhahmo puuvillakankaista. Koko viikon ohjelma löytyy Kallion kulttuuriverkoston nettisivuilta. Suurimpaan osaan tapahtumista on vapaa pääsy.


Kallio kipinöi on osa Kallion kaupunginosan festivaaliperinnettä, joka elävöittää kaupunginosaa ja yhdistää paikan identiteettiä. Se on myös yksi Suomen vanhimmista kaupunkikulttuuri tapahtumista.


Vuoden 2019 erikoisuus ovat merkkivuodet. Tapahtumapaikka Kalliola täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja tunnetun Helsinki -valokuvaajan Signe Branderin syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. Lisäksi koko festivaalin historian ajan tapahtumapaikkana toiminut Harjun nuorisotalo on tällä hetkellä sulkemisuhan alla, joten tämän vuoden kulttuuriviikko kipinöi Harjun säilymisen puolesta.


Kallio kipinöi juhlii kalliolaista kulttuuria, mutta toivottaa kaikki tervetulleiksi urbaanin elämän kehtoon. Kulttuuriviikot tarjoavat alustan eri alan taiteilijoille.


Lähteet: Kallion kulttuuriverkosto ry, Stadissa.fi