Joulu on jo melkein ovella. Tontut kurkkivat ikkunoista ja tarkkailevat ovatko kaikki olleet kilttejä. Paljon on spekuloitu tulevasta joulusta ja miten sitä pandemia aikana tulisi juhlia. Miten Korvatunturin pajalla on otettu huomioon turvavälit, ja kuinka monta tonttua saa työskennellä samaan aikaan vuorossa?

Joulua ei ole peruttu, ja tämän meille vahvisti itse Joulupukki Rukatunturilla. Hyväntuulinen Joulupukki on seurannut Rukalla järjestettyjä maailmancup-kilpailuja paikanpäältä alusta lähtien. Ensimmäisen kerran kilpailut järjestettiin Rukalla vuonna 2002 eli tämä on yhdeksästoista kerta Pukille kisakatsomossa. 

Maailmancup-kilpailut on järjestetty Rukalla vuodesta 2002 saakka. (Kuva: Roman Reijonen)

Poikkeuksellisesti Joulupukki saapui paikan päälle ilman Muoria. Aikaisempina vuosina Muori on ollu jakamassa kannustavalle yleisöllle makeisia. Koska katsomo on tänä vuonna tyhjä, ei makeisia jaeta. Joulupukin mukaan Muori ei suinkaan ole laiskottelemassa, vaan työskentelee parhaillaan. 

Lahjakirjeitä hyvissä ajoin

Pukki on kiinnittänyt huomiota siihen, että lapset ovat lähettäneet tänä vuonna kirjeitä hyvissä ajoin. Valkoparta pohtii johtuneeko kirjeiden varaslähtö tämän hetkisestä koronatilanteesta. Joulupukki kehuu ja vahvistaa, että Korvatunturin pajalla lahjavalmistelut etenevät erittäin hyvin. Tämän on erityisesti mahdollistanut hyvin ajoissa lähetetyt lahjakirjeet.

Joulupukki keskustellut Boris Johnsonin kanssa

Kansainvälinen Pukki kertoi käyneensä muutama päivä sitten keskustelua Yhdistyneen kuningaskunnan pääministerin Boris Johnsonin kanssa. Johnsonin vakuutti, että joulu tulee ja Pukki jakaa varmasti kaikki lahjat. 

Korvatunturin keulakuva toivottaa kaikille hyvä joulua ja uutta vuotta.

Katso koko haastattelu tästä:

Artikkelikuva: Miika Venäläinen