Aleksanterinkatu on jouluvaloista pitäville nähtävyys.

Joulukauden avajaisista tuttu jouluparaati peruttiin tänä vuonna koronapandemian vuoksi. Perutusta jouluparaatista karanneet eläinhahmot loikkasivat seikkailemaan Aleksanterinkadun ikkunapolulle. Jouluikkunapolku avattiin yleisölle 22.11. Joulukauden avajaispäivänä ja asetelmat ovat nähtävillä jouluun asti. 

Poikkeukselliset ajat muovaavat tänä vuonna myös joulun täysin uudenlaiseksi. Monet helsinkiläiselle joululle perinteiset tapahtumat on jouduttu tänä vuonna perumaan. Tällä hetkellä suositellaan vältettävän suurilla ihmismassoilla kokoontumista, joten Kaupunkikanavan toimitus kävi ikuistamassa jouluikkunapolun tunnelman illan hämärässä, jotta myös muut voisivat ihailla niistä huokuvaa joulun tunnelmaa. 

Tänä vuonna Aeksanterinkatua koristamassa löytyy kahdeksan ikkunaa, joista jokaisessa seikkailee jokin jouluvalmisteluiden puuhissa oleva eläinhahmo ystävineen. Jokainen ikkuna symboloi yhtä tarinaa kysymyksineen ja vastauksineen. 

Polku saa alkunsa Stockmannin jouluikkunasta. Tänä vuonna tavaratalon ikkunasta löytyy touhukkaita eläinystäviä. Mäyrä ja kumppanit ovat lähettämässä kirjeitä, joissa kutsutaan kaikki valmistelemaan jouluyllätyksiä toisilleen.

‘’Kohta on kiire, sillä posteljooni Orava tulee pian keräämään päivän postit’’, ikkunan tarinassa kerrotaan.

Stockmannin kulmilla on tänä vuonna nähtävissä kolme jouluikkunaa. Viralliseen jouluikkunapolkuun kuuluva ikkuna, sekä helsinkiläistä joulua vahvasti symboloiva perinteinen Stockmannin jouluikkuna. Ikkunapolkua kulkiessasi kannattaakin samalla poiketa vilkaisemaan lumoavaa perinteistä kahden ikkunan kokonaisuutta.

Stockmannin jouluikkunoista löytyy myös paljon liikkuvia elementtejä, kuten leijailevia minttukaramelleja ja touhuntäytteisiä hahmoja.
Perinteinen Stockmannin jouluikkuna on erityinen myös sen takia, että ikkunan kulmilla soi satumainen joulun tunnelmaa välittävä musiikki.

Stockmannin jälkeen jouluikkunapolku jatkuu Elisan kulmalle, Suomalaisen Kirjakaupalle, Amarilloon, Kämp Gallerian kauppakeskukseen, GLO hotel Kluuville ja Torikorttelille. Polun varrella valoa ja iloa tuovat Aleksanterinkadun jouluvalot, kauppojen jouluisasti koristellut näyteikkunat sekä Helsingin Tuomiokirkko ja sen edustaa koristava kuusi. Alla nähtävillä loput sydäntä lämmittävät jouluikkunat.

Elisan kulmalla eläinhahmot seikkailevat pajalla. Nopea puujuna on Kilpikonnalle, koska hän on tarinoiden mukaan aina myöhässä. 
Suomalaisen Kirjakaupan edusta on kerrassaan pysäyttävä, ja se hehkuu romanttista jouluista tunnelmaa.
Suomalaisen ikkunassa ollaan joululeipomisten parissa. Mustekala Mini leipoo Mummun kanssa herkkuja ystävilleen. 
Amarillon ikkunassa sammakot ovat perustaneet bändin. Pasuunan, patarumpujen ja pyykkilaudan kanssa rokki soi.
Kämp Gallerian kauppakeskuksessa koirien partion jouluvalmisteluissa paketoidaan. Löydätkö kuvasta nukkuvan koiranpennun?
GLO hotel Kluuvin ikkunassa lohikäärmeet toimivat joulun lähettiläinä, ja toimittavat jouluyllätykset myös niille, joita ei tänä jouluna voi tavata kasvokkain.
Torikorttelin jouluikkunassa kysytään kameleontin lempiväriä. Yhtä oikeaa vastausta tähän ei ole, koska kameleontin lempiväri muuttuu samalla kun sen omakin väri.
Maalauspuuhissa oleviin kameleontteihin päättyy seikkailuntäytteinen jouluikkunapolku.

Mikä ikkunoista oli erityisesti sinun mieleen? 

Ikkunoissa esitetään kysymyksiä, joihin löydät vastaukset ja tarinat kokonaisuudessaan täältä: https://www.helsinkicitymarkkinointi.fi/joulupolku