Jollas on tunnettu merellisyydestään ja välittäjät mainitsevat sen yhdeksi syyksi alueen asuntokaupan kysynnän kasvuun. (Kuva: Flickr / Timo Newton-Syms)

Kiinteistönvälittäjät kertovat asuntokaupan sujumisesta Laajasalon kaupunginosaan kuuluvalla Jollaksen alueella. Alueen asuntokauppa on käynyt vilkkaana. Eritoten isoilla ulkotiloilla varustetuista kohteista on ollut runsaasti kysyntää.

Asuntokaupan vuosi on ollut vaiheikas. Korona on vaikuttanut asuntokauppaan merkittävästi. Helsingin Laajasalossa sijaitseva Jollaksen alue on pientalokeskeisenä ja merellisenä asuinalueena yksi tilanteen voittajista. Alueella toimivien välitysliikkeiden edustajat kertoivat erityisesti ulkotilojen vaikuttaneen kysynnän kasvuun.

Alueella toimivat kiinteistönvälittäjät ovat yksimielisiä asuntokaupan tilasta

Bo LKV:n Virpi Romu tuntee merellisen Helsingin hyvin, sillä hän on tehnyt kauppaa alueella ennenkin. Paraikaa hänellä on myynnissä omakotitalo Jollaksentien varrelta. Romu kertoo, että merellisillä alueilla kysyntää on ollut runsaasti. Tänä kesänä isoilla pihoilla, parvekkeilla ja terasseilla varustettuja kohteita on kyselty erityisen paljon.

“Ihmiset haluavat satsata koteihinsa. Kesä on kaiken kaikkiaan ollut onnistunut kiinteistökaupan ja varsinkin mökkikaupan osalta.”, kertoo Romu.

Romun kanssa samoilla linjoilla on myös Habitan Magda Degerth. Hän niin ikään toimii kiinteistönvälittäjänä ja välittää asuntoja myös Jollaksen alueella. Alueen asunnoista on ollut runsaasti kysyntää. Hintakehityksestä Degerth osaa sanoa, että yleensä kysynnän lisääntyessä myös hintakehitys on positiivinen.

“Asuntokauppa on ollut virkeää koko itäisessä Helsingissä ja asuntokauppa on selkeästi piristynyt keväästä”, toteaa Kiinteistömaailman Pirkko Rinne

Asuntokaupan tulevaisuudesta ollaan varovaisen optimistisia

Asuntojen hinnoista tiedusteltessa arvioi Rinne hintojen jatkavan tasaista kasvuaan Jollaksessa ja lähialueilla. Myyntiaikastatistiikka Rinne ei ole tarkkaan seurannut, mutta oman näppituntuman mukaan hän arvioisi, etteivät myyntiajat ole merkittävästi pidentyneet.

Kaikki välittäjät ovat samaa mieltä siitä, että asuntokaupan lähitulevaisuutta on vaikea ennustaa. Mahdolliset rajoitukset sekä eritoten työllisyyden tilanne vaikuttaa vahvasti asuntokauppaan. Välittäjät arvioivatkin, että mikäli massatyöttömyydeltä ja lamalta vältytään, olisi asuntokaupan kehitys jatkossakin positiivista.

(Artikkelikuva: Pixabay / Schluesseldienst)