Ilmalassa, tai tarkalleen ottaen Jaroslavlissa, jossa Jokerit pelasi kauden kaksi viimeistä kotiotteluaan, päästiin maistamaan taas playoff-menestystä. Tai siis venäläisten playoff-menestystä, kuten kaikkina aikaisempinakin kausina idässä, kun tällä kertaa Lokomotiv Jaroslavl marssi suoraan neljässä ottelussa ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Jokerien osalta playoff-kiekko ei juuri runkosarjaa paremmalta peliltä näyttänyt. Neljään playoff-otteluun kolme tehtyä maalia ja 13 päästettyä osumaa. Todella hankalaa on playoffeissa voittaa tekemällä noin vähän maaleja, mutta vielä vaikeampaa se on päästämällä yli kolme maalia per ottelu keskiarvolla omiin.

Missä menee sitten vikaan? Helpointahan olisi syyttää tämän kauden epäonnistumisista koronaa, joka riepotteli Jokereita jo kauden aikana ja jonka takia playoff-pelitkin kaikki pelattiin Venäjällä. Tai Lauri Marjamäkeä ja koko Jokerien valmennustiimiä, joka ei tunnu saavan joukkueen potentiaalia ulosmitattua playoffeissa vieläkään. Tai pelaajia, joiden motivaatio voittaa playoffeissa ei näkynyt millään tavalla ulospäin jäällä. Tai sitä tosiasiaa, ettei rakkaan itänaapurimme kiekkoliigaa koskaan ole voittanut ulkomaalainen seura, eikä myöskään tule ainakaan lähivuosina voittamaan.

  Ensinnäkin, “jokerijohdon” on aloitettava kertomalla, miten asiat oikeasti ovat ja mihin suuntaan asioita ollaan joukkueen sekä seuran sisällä viemässä. Liian pitkään sekä suuri yleisö että fanit ovat joutuneet katsomaan sivusta tätä politiikasta tuttua suoran vastauksen antamisen sijasta käytettävää faktojen kiertelyä. Jokerien “omistaja” Jari Kurri on tehnyt itsestään pelinappulan, jota ohjailee oikea jokerijohto, oligarkkiherrat Vladimir Potanin ja Gennadi Timtshenko. Potanin, Nornickel-nikkelitehtaan pääomistaja ja Hartwall Arenan omistaja Timtshenko kuuluvat molemmat herran itsensä Vladimir Putinin lähipiiriin.

Hartwall Arenan (ent.Hartwall Areena) omistavat venäläinen Rotenbergien oligarkkiperhe sekä liikemies Gennadi Timtshenko. (Kuva:Pixabay)


  Suuressa kuvassa Kurri, Marjamäki ja pelaajat ovat kuin lastentarhan pihalla leikkivät lapset. Isot ja pahat tarhatädit kieltävät tekemästä mitään kivaa, pakottavat vain kaikkeen tyhmään. Monta tasoa myöhemmin, kaikkia näitä itänaapurin ulkopuolelta tulevia lastentarhoja ohjaa opetusministeri Putin. Ensimmäisistä Jokereiden KHL-vuosista lähtien ovat herrat Timtshenko, Roman Rotenberg ja muut oligarkit maksaneet Putin-seuran jäsenmaksua syytämällä miljoonia ja taas miljoonia Jokereihin. Tätä kautta he pystyvät taas luomaan rakkaassa itänaapurissa Putinin silmän alla jatkamaan omia bisneksiään. 

  Jokerit (Джокер) ja sen “suomalaisjohto” on nyt kovan paikan edessä, jotain pitää tapahtua, jottei myös koronarajoitusten poistuessa Ilmalassa pelattaisi tyhjille katsomoille.