Jokerit tarvitsevat ryhtiliikkeen (Kuva: Tuomas Vitikainen This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.)

Pudotuspelit ovat lajissa kuin lajissa kevään merkki. 3. maaliskuuta käynnistyi pudotuspelit myös Helsingin Jokerien toimesta KHL:ssä. Eihän siinä hyvin käynyt, kun Lokomotiv Jaroslavl tykitti Jokerit laulukuoroon suoralla 4-0-lumipelillä. 

Fanien keskuudessa on viime päivinä puhuttu paljon Jokereiden merkityksestä Suomi-kiekossa ja kuinka seuran brändi on tippunut mediassa. Itse voin myöntää, että en ole Jokerit-fani, mutta seuran siirryttyä pelaamaan Venäjälle se herätti paljon mielenkiintoa varsinkin Suomi-kiekon kannalta. Jokerit antaa muun muassa suomalaisille huippupelaajille mahdollisuuden pelata maailman toiseksi parhaassa sarjassa, jos NHL-ovet eivät aukea. Tällä hetkellä kertoo seuran tilanteesta paljon, kun fanit tuntuvat vain muistavan viime vuosista seuran sekoilut. Milloin tiedotetaan siitä, että seurassa ei pestä rahaa. Milloin omistajat tuulettavat vierasjoukkueen maalia kotihallissa.

Kausi kaudelta Jokerit kiinnostaa vähemmän ihmisiä. Mediassa noteerataan Jokerit isommin kolme kertaa vuoden sisään; kauden alku, kuka pudotuspeleissä vastassa ja lopuksi seuran lähdettyä laulukuoroon.  Jokerit on seitsemän KHL- kautensa aikana pelannut aina pudotuspeleissä ja joka kerta tuloksetta. Voidaan todeta Jokerien olevan runkosarjassa suorittaja. Kiinnostaako kiekkokansaa joukkue, joka pärjää vain runkosarjassa? Jokereiden ja koko KHL:n media-arvoa laskee myös NHL:n kova suosio tällä hetkellä Suomessa varsinkin tänä vuonna. NHL-otteluita nähdään parhaaseen katseluaikaan Suomessa 74 kappaletta. 

Tällä kaudella seura piiloutuu koronan taakse. Ennen pudotuspelien alkua Marjamäki kertoi Iltalehdelle, että lähes kaikki joukkueen jäsenet sairastuivat jossain vaiheessa. Jokerit pelasi vapaaehtoisesti koko pudotuspelit vierasjoukkueena ja tätäkin käytetään jälkeenpäin tekosyynä huonoille suorituksille. Jokereiden pelaajat osoittivati elekielellään, että pakataan kamat ja lähetään himaan. Joka kausi uusia selityksiä, taitaa olla peiliin katsomisen paikka. 

Pitää muistaa, että huonolle Jokerit ei hävinnyt,  mutta Lokomotiv Jaroslavlissa pelaava suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen teki enemmän maaleja ottelusarjassa kuin koko Jokereiden joukkue. Jos Jokerit eivät olleet yleinen naurunaihe, niin nyt ovat. Opettajatkin ovat kateellisia Jokereiden kesäloman pituudesta.

Kaikessa on aina kääntöpuolensa,  varsinkin urheilussa. Jos numerot olisivat olleet toisin päin, niin missä päin avaruutta silloin oltaisiin? Raketilla kuussa?  Mikäli Jokerit olisi mennyt jatkoon tältä kierrokselta, ei merkitystä olisi tarvinnut alkaa pohtimaan vasta kuin seuraavan pudotuspelikierroksen jälkeen. Todella paljon kertoo, ettei kukaan jaksa tulla edes naljailemaan Jokereiden kesäloman alkua.