Jere Siltalan työpäivät koostuvat yleensä kuvauksista, editoinnista ja palavereista.

Jere Siltala, 23, työskentelee Bauer Median videotuottajana ja tekee tuurauksia radiojuontajana. Palo kehittyä ja päästä uralla eteenpäin on kova.

“Mun työssä on parasta se, että koskaan ei ole valmis. Joka päivä ja joka viikko voi olla parempi kuin mitä on tällä hetkellä. Tällä alalla voi kehittyä niin moneen suuntaan ja se kehitys ei ikinä lopu, jos vaan on tarpeeksi nälkäinen! Työkaverit on tietysti myös parasta. Ne on huikeita!”

Leipomosta media-alalle

Siltala työskenteli ennen leipomossa, mutta huomasi kaipaavansa enemmän vaihtelua työhönsä. Hän päätyi opiskelemaan radiotoimittajaksi Laajasalon opistoon. Koulun harjoittelun hän suoritti Radio Novalla, jossa hänen motivaationsa työskentelyyn huomattiin. Kun harjoittelun piti alkaa vasta loppiaisen jälkeen, Siltala pyysi, jos voisikin aloittaa jo viikkoa aiemmin, uudenvuoden jälkeen, opiskelukavereiden vielä viettäessä joululomaa. Sehän onnistui!

“Harjoittelun loppuvaiheessa sain kotona WhatsAppiin viestin “Voinko soittaa?” Mulla ei ollut sitä numeroa tallennettu, mutta katsoin kuvasta, että tutun näköinen sankari. Se oli Radio Novan aamun Aki Linnanahde. Aki sitten soitti ja kysyi olisiko mulla kiinnostusta tulla hänelle töihin. Mä vastasin tietysti tuttuun tapaan, yhtään sen enempää asiaa miettimättä, että “Totta kai! Mitä tehdään?” Ja ei mennyt montaa päivää kun me saatiin asia ennen mun harjoittelun loppumista ratkottua, että teen koulun ohessa hänelle Youtube videoita osa-aikatyökseni. Lyhykäisyydessään ilman Akin apua ei olisi ollut mitään asiaa tälle alalle.” 

Haaveita ja unelmia

Siltala kertoo asettavansa mielellään itselleen realistisia tavoitteita, mutta häneltä löytyy myös unelmia, joita ei osaa purkaa vielä selkeäksi edes omassa päässään. Hän haluaisi päästä juontamaan ainakin isoa radio- ja tv-ohjelmaa sekä festareita.

“Ei välttämättä kaikki samaan aikaan, tai ehkä joskus sekin on mahdollista. Jossain vaiheessa, kun olen tehnyt nuo kaikki, niin olen ainakin joidenkin tavoitteiden osalta päässyt maaliin.”

“Sellainen Suomen Kevin Hart yhdistettynä Dwayne Johnsoniin on aika lähellä sitä, mitä mä haluisin Suomessa olla. Ne on aika isoja nimiä ja isoja haaveita.”

Siltala on valmis tekemään paljon töitä päästäkseen tekemään asioita, joista unelmoi. Hän ei halua keskittyä vain yhteen juttuun, vaan on jo koulusta lähtien yrittänyt kehittää itseään monipuolisesti. Työnsä lisäksi hän tekee myös sketsejä Youtubeen koulussa tavattujen kavereidensa kanssa.

“Siinä mä käsikirjoitan, ohjaan ja näyttelen. Ne on semmoisia asioita, mitä mä en hirveästi töissä ole vielä tarvinnut, mutta mä kehitän niitäkin koko ajan tässä sivussa. Radiojuontaminen, kuvaaminen ja editoiminen tulee työelämästä. Noita muita kehitellään vapaa-ajalla. Toivon, että olen myös voinut auttaa kavereita kehittymään tällä alalla.”

Siltala pyrkii kehittämään itseään mahdollisimman monipuolisesti.

Nyt jo paljon lähempänä kuin viime vuonna

Siltalan tähänastisen uran mieleenpainuvin hetki on ollut ensimmäinen valtakunnallinen livelähetys radiossa. 

“Mun hyvä ystävä ja kämppis Jalo oli silloin mun kanssa siellä studiossa. Kyllä mä myönnän, se jännitti aika paljon. Join sen illan aikana varmaan viisi kuppia kahvia ja kaksi energiajuomaa ja jokaisen biisin välissä kävelin ympyrää siellä studiossa. Koko se kaksi tuntia jännitti niin paljon, mutta oli siistiä, että sen sai kokea hyvän ystävän kanssa!” 

“Mun suurin unelma ja tavoite työssä on olla radiojuontaja ja tänä vuonna ollaan jo paljon lähempänä sitä kuin viime vuonna!”