Mestis-jääkiekkoilija Erkka Seppälä on aloittanut jääkiekkoilun jo nuorena poikana. Seppälän urheilutausta on laaja ja ennen jääkiekkoa on kokeiltu monia muitakin lajeja. Jääkiekko vei kuitenkin voiton ja sille tielle Seppälä on jäänyt. Seppälä on Hämeenlinnan Pallokerhon kasvatti. Tänä syksynä Seppälä aloitti uudessa joukkueessa, Kiekko-Vantaassa. Erkka Seppälä on Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä.

-Pelasin salibandya jääkiekon rinnalla pitkään. Yläasteella valmentajat sano, että jonkinlaisia päätöksiä pitäis tehdä, mutta siinä vaiheessa ei tarvinut paljon miettiä. Jääkiekko on aina ollut ykkönen.

Seppälä on ollut jo pienenä isänsä mukana jääkiekkopeleissä. Erkalla kiinnostus heräsi, kun näki peleissä vanhempia pelaajia ja hän piti heitä esikuvinaan. Seppälä ajatteli pienenä, että haluaa itsekin olla samanlainen joskus.

Voitontahto ja kilpailuhenkisyys on Seppälän mukaan hänen paras ominaisuus. (Kuva: Vilma Toikka)

-Kaikista hienointa on voittaa peli.

Seppälä kertoo, että kaikista hienointa jääkiekossa on voittaa pelejä ja saavuttaa mestaruuksia. Hän kertoo, että on hienoa, kun jokapäiväisellä työllä voi saavuttaa aina uuden askeleen uralla. Onnistumiset, voitot ja mestaruudet ovat hienoimpia juttuja. 

-Mestaruuksia ei varmasti kenelläkään jokainen vuosi tule, mutta niitä kohti mennään aina ja niitä tavoitellaan, Seppälä kertoo. 

Seppälän normaali päivään kuuluu treeniä aamuisin kolmesta viiteen tuntia. Iltapäivät ja illat ovat yleensä vapaita. Pelipäivinä mennään aamulla hallille treenaamaan, pieni lepo kotona välissä ja illalla hallille peliin. Vaikka pelipäivät ovat rankkoja, Seppälä ainoastaan nauttii siitä mitä saa tehdä. 

-Jääkiekossa on paljon mahdollisuutta mennä eteenpäin ja jokapäiväisellä työllä voi saavuttaa uuden askeleen uralla.

Vapaa-aika on kortilla jääkiekkoa pelatessa

Jääkiekko vie paljon aikaa, mutta vapaa-aika on kiekkoilijalle tärkeää. Seppälä kertoo, että pitää muistaa vapaa-ajan merkitys. Erkka käyttää vapaa-aikansa normaalin nuoren tapaan. Hän tykkää viettää aikaa ystävien, perheen ja tyttöystävänsä kanssa. Vapaa-ajalla tulee myös pelattua golfia. 

Kuuntele koko haastattelu: