“Karma on the Beach.” (Kuva / Greta Kanko)

Itä-Helsingistä “Havaijille” ponnistanut ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin uuden ja isomman liiketilan ovet avannut Tommi Ketonen on Tapiolan keskustan kupeessa pääkallopaikkana toimivalle Inkromantix:ille onnistunut rakentamaan espoolaista tatuointi-identiteettiä ja paikallisuutta siinä missä monet kilpailijat ovat epäonnistuneet.

Runsaan viidenkymmenen kilometrin edestakaisen työmatkan Tapiolaan tukka hulmuten lähes päivittäin pyöräillyt tatuointiartisti huokuu positiivista asennetta ja rakkautta lajiin. Liikettä koristamaan tuodut matkamuistot ympäri maailman ja nasevat iskulauseet ovat omiaan tuomaan nastan tunnelman jo heti kättelyssä.

Koulutukseltaan kellosepän ammattipaperit hankkinut Tommi Ketonen päätti viskoa viisarit varastolle ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan päiväduunista oman kynän kautta.

“Mietin pitkään miten rakastamani kädentaidot ja piirtämisen voisi yhdistää toisiinsa ammattiksi, niin se sisäinen taikuri oli TADAA! -huudon saattelemana jo vetämässä tatuointikonetta hatustaan. Tää on mun juttu!” – Tommi Ketonen naurahtaa samalla keskittyen asiakkaansa tatuointiin. Pitkä pinna, yksityiskohtien kanssa kikkailu ja pikkutarkka pusertaminen olivat omiaan yhdistää työhön mukaan kuvaamataito mihin kaikki vapaa-aika jo valmiiksi kulutettiin. Hän on myös kouluttautunut lävistäjäksi eli kaikenlainen kehonkoristelu käy tältä herralta “kivuttomasti.”

Päätös alalle lähtemisestä ei tuntunut riskiltä vaan pikemminkin luontevalta. Yhdessä viime keväänä harjoittelijana aloittaneen ja nykyisen kollegan Greta Kankon kanssa he muodostavat todella persoonallisen, ammattitaitoa ja lämpöä hehkuvan tatuointistudion minne palaa aina mielellään uudestaan. Onhan molempien kalenterit buukattu jo kuukausiksi eteenpäin.

“Nautin erityylisten tatuointien tekemisestä. Kovimmat kiksit saan tällä hetkellä tehdessä black work tyylisiä, aika graafisia, sekä voimakkaan mustan sävyisiä teknisiä tatuointeja ja olen kiitollinen, että myös asiakaskuntani on ottanut sen omakseen. Mielentila, jossa työt tehdään, voi vaikuttaa kertyvän karman määrään ja laatuun. Sinä voit vetää sitä kivirekeä viisi päivää viikossa tai omistautua työlle joka on oikeasti mielenkiintoista ja antoisaa. Ihmiset tuntuvat muutenkin roikkuvan liian hanakasti työssä joka enemmän kuormittaa ja kuluttaa, kuin eheyttää. ” – Tommi Ketonen on konstailematon ja jakaa vinkkinä aloitteleville artisteille yhden niistä tärkeimmistä: “Piirtäkää v*tusti! Nauttikaa elämästä ja jakakaa sitä positiivista asennetta asiakkaille.”

https://www.instagram.com/inkromantix/?hl=fi

Inkromantix tatuointi- ja lävistysstudio 
Avoinna Ma-Pe klo 10-16 osoitteessa Kontiontie 3, 02100 Espoo