23-vuotias Jenna Hukkanen ei ota stressiä liikunnasta.

23-vuotias Jenna Hukkanen asuu Pieksämäellä ja saa liikunnan ilon ystävien kanssa ulkoilusta.

Pieksämäellä on huomattavasti vähemmän ohjattua liikuntaa ja tarjontaan nähden hinnatkin ovat korkeampia kuin pääkaupunkiseudulla. Saliharrastus ja lenkkeily yhdessä fyysisesti raskaan työn ohessa on riittävää pitämään Jennan kunnossa.
Salilla Hukkanen kertoo käyvänsä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa tunnin kerrallaan.

”Olen nuorempana harrastanut ratsastusta mutta vuorotyön vuoksi se ei enää ole mahdollista.”

”Hyötyliikuntaa minulle tulee päivittäin, sillä teen töitä kokkina ja työ on ajoittain todella kiireistä.”

”Omistan oman auton, sillä työmatkani kestää 45 minuuttia ja julkista liikennettä tällä paikkakunnalla ei ole, tai se on hyvin vähäistä. Valitettavasti tulee taitettua lyhyetkin matkat autolla, vaikka voisi polkea pyörällä tai mennä kävellen.”

Kevyttä kuntoilua kera ystävien

Vapaa-aikana Jenna tykkää urheilla ystävien kanssa kuntosalilla ja käydä lenkillä. Lähipiiri on hyvin liikunnallisia ja he innostavat myös Jennan urheilemaan.

”Pieksämäellä on paljon metsää ja hyvät lenkkipolut kesäisin ja talvisin hiihtoladut, vaikka en ole hiihtämässä käynytkään vuosiin. Plussaa on myös, että salit ja muut liikuntakeskukset eivät koskaan ole täysiä ihmisistä ja laitteisiin pääsee aina välittömästi.”

Jennan elämässä liikunta on iso osa, sillä liikuttua tulee lähes päivittäin ja varsinkin työpäivinä askeleita kertyy yli 10 000 askelta ja kaloreiden kulutus on työpäivinä todella suurta.

”Liikun koska haluan pitää itsestäni huolta, olla terveenä ja pysyä hyvässä kunnossa myös ulkoisesti. Saan liikunnasta suunnattomasti nautintoa, kun teen sitä omilla ehdoillani jaksamiseni mukaan.”

Pieni asuinkunta ei vaikuta Jennan osallistumiseen erilaisille ohjatuille tunneille koska Pieksämäellä on tarjota paljon erilaisia ryhmäliikuntoja, joukkueita ja seuroja, joihin pystyisi osallistumaan mutta Hukkanen ei koe haluavansa priorisoida osaa palkastaan tämmöiseen toimintaan. Lisäksi epäsäännöllinen työ ja vapaa-aika rajoittaa osallistumista, eikä hän halua sitoutua mihinkään vakituiseen harrastukseen kun salilla ja lenkillä voi käydä juuri silloin kun kaveri pyytää tai kun itse haluaa lähteä hikoilemaan.

Terveempi tulevaisuus

Tulevaisuuden suunnitelmat liikunnan suhteen varmasti pysyvät samana kuin tähän saakka, eli sali –ja lenkkeilyharrastus jatkuu Hukkasen omilla ehdoilla mutta ulkonäön suhteen Jennalla on suuria tavoitteita.

”Haluan treenata kuntosalilla suuremmilla painoilla, koska haluaisin kerryttää lihaksia koko kroppaan enemmän ja ihannoin lihaksikasta vartaloa.”

Hukkasen urheilun harrastaminen on melko kevyttä ja ainut ohjattu harrastus hänellä on ollut ratsastus kuusi vuotta sitten. Suurempia loukkaantumisia liikunnan vuoksi Jenna ei onnekseen ole kokenut ja toivottavasti säästyy niiltä jatkossakin.

Jatkossa Jenna aikoo kiinnittää enemmän huomiota siihen, että ei kulkisi autolla aina, vaan kävelee tai pyöräilee kauppaan ja muut lyhyemmät matkat. Hyötyliikunta yhdessä Sali –ja lenkkeilyharrastuksen kanssa on Jennan terveyden suurin salaisuus.