Maskisuositus on vieläkin voimassa kaupan alalla.

21-vuotias Roope Romppainen on tamperelainen nuori mies, jolla on suuria unelmia elämässään. Tällä hetkellä Roope  asuu vielä kotona äitinsä ja kahden veljen kanssa, mutta haaveena olisi päästä pian esimieskoulutukseen, kerätä rahaa ja muuttaa Tampereen keskustaan. 

Roope kävi Ylöjärvellä liiketalouden perustutkinnon, josta on ollut hyötyä elämässä todella paljon ja antanut hyvän pohjan työelämään ylipäätään. Hän on suvun ensimmäinen tällä alalla. Äiti toimii sairaanhoitajana ja isä on vanha Hurriganesin roudari. Roope meni armeijaan ja sen jälkeen suoraan työelämään.

 -Töitä oli pakko saada. Perseestä oli, kun aikaa oli tehdä kaikkea , mutta ei ollut rahaa tehdä mitään, hän kertoo. 

Roope pääsi lopulta Lamminpään K-markettiin töihin, jossa on viihtynyt hyvin.

 -Parasta työssäni on se, kun pääsee keskustelemaan asiakkaiden kanssa ja näyttämään laajaa asiakaspalveluosaamista, sillä minulle on ollut aina tärkeää ihmisten auttaminen, Roope summaa.

-Työssäni huonoja puolia on kaupan koko, kun kauppa on todella pieni, päivät tuntuvat samalta rutiinilta päivästä toiseen, mutta siihenkin tottuu ajan kanssa, Roope lisää.’

Roope rakastaa alaansa ennen kaikkea sen takia, koska on lukuisat vaihtoehdot työpaikoista ja todella paljon pystyy etenemään urallaan. 

Kaupassa työskennellessään Roopea jännittää ennen kaikkea se, kun jokainen työvuoro ollaan yksin töissä, jos tulisi ryöstäjä ja uhkailisi häntä, että miten pitäisi toimia tässä tilanteessa, jota varten ei voi mitenkään valmistautua.

Työ sopii parhaiten ihmiselle, joka on sosiaalinen, oma-aloitteinen, viihtyy asiakkaiden kanssa ja paineensietokyky on hyvä. Hoitaa kaikki sovitut työtehtävät työpäivän aikana, ennen kaikkea luotettava ihminen. 

Roopekin ajatteli,  ettei sovi työhön, jossa pitää olla työvuorot yksin, mutta työ on opettanut häntä hyvin itsenäiseen työntekoon

– Yksin on kivaa, pystyy helpommin tahdittamaan oman työpäivän ja yksin tehdessä hommat tulee ainakin hoidettua, Roope kertoo.

Roopen motto on töihin mentäessä “Kovana sisään ja löysänä ulos”