HMD Global Oy:n pääkonttori sijaitsee Leppävaarassa Espoossa. Seinällä esitellään Nokian matkapuhelinmallien historiaa. Yrityksen päälakimies Jari Koljonen valmistautuu päivän ensimmäisiin palavereihin.
(kuvat: Ronda Koljonen)

HMD Global Oy:n päälakimies, oikeustieteen maisteri Jari Koljonen muistaa nuorena, 80-luvun puolella, tuijotelleensa haltioituneena televisiosta amerikkalaisia lakisarjoja kotonaan Lahdessa.

”Ihailin jenkkisarjojen sankariasianajajia, jotka työskentelivät herkeämättä korjatakseen tavallisten ihmisten kokemia vääryyksiä ja taistellakseen heidän oikeuksiensa puolesta”, Koljonen muistelee.

Tuolloin teinipoikana hän ymmärsi, että omaa vahvan oikeudentajun. Hän inspiroitui väkevästi omista tunteistaan ja TV-sarjoissa näkemästään. Nuori mies päätti, että tähtää isona lakimieheksi ja pyrkii yliopistoon Helsinkiin lakia lukemaan.

Jari Koljosesta kasvoikin sukunsa ensimmäinen lakimies.

Päälakimiehenä globaalissa yrityksessä

HMD Global on nimensä mukaisesti globaali toimija, jolla on toimisto 50 maassa. Yritys valmistaa ja myy yksinoikeudella Nokia-brändättyjä matkapuhelimia ja tabletteja, sekä lisälaitteita yli 80 maassa. Tämän lisäksi yritys tarjoaa verkko- ja laitehallintapalveluita erityisesti Euroopan alueella. Päälakimiehen työnkuvaan HMD Global Oy:ssä kuuluu johtaa yhtymän laki- ja immateriaalioikeusasioita sekä tukea tiiminsä kautta yrityksen tuote-, valmistus-, markkinointi- ja myyntiyksiköitä lähellä päätöksentekijöitä.

Parasta työssä on sen vaikuttavuus ja oma tiimi 

Lakiasiainjohtajan työ isossa startupissa on haastavaa, dynaamista ja kansainvälistä. Koljosen on tiimeineen kyettävä pitämään huolta siitä, että yhtymä toimii lakien, sääntöjen ja sopimusten mukaisesti liiketoimissaan. Oman monitaustaisen tiimin rakentaminen, kehittäminen ja johtaminen onkin Koljoselle ehdottomasti työn parhaita anteja. 

Koljonen aloitti aikanaan uransa vuonna 1997. Hän työskenteli tuolloin harjoittelijana Nokia Matkapuhelinyhtymän lakiosastolla, Espoon Keilaniemessä. 

”Kun aloitin harjoittelijana Nokialla – sain vieruskavereikseni nuoret lakimiehet Intiasta ja Singaporesta mikä tuntui silloin eksoottiselta ja innostavalta. Ystävystyimme ja olemme edelleen tekemisissä seuraten toistemme urapolkuja. Minulla on tällä hetkellä HMD:llä johtamassani lakitiimissä kolme juristia, jotka aloittivat harjoittelijana HMD:n alkuaikoina. Nyt minä seuraan kiinnostuksella vuorostani heidän ja muiden meillä harjoittelijoina työskennelleiden urakehitystä ja – kasvua alalla”, Koljonen kertoo ylpeänä.

Jari Koljonen viihtyy nopeatempoisessa ja kansainvälisessä työympäristössä. Hän toivoo, että Nokian matkapuhelimet nousisivat takaisin maailmanlaajuiseen menestykseen.

Motto: “Ole nöyrä, mutta älä nöyristele”

Koljonen oppi jo harjoitteluaikoinaan, että lakimiehen työssä oikea asenne on äärimmäisen tärkeää. Hyvällä juristilla on oltava kykyä muodostaa omat ajatuksensa ja käsityksensä työn alla olevista aiheista. Usein käsiteltävänä olevat tehtävät ovat monimutkaisia ja laaja-alaisia. Työssä edellytetään isojen kokonaisuuksien hahmottamista. Samalla on pystyttävä tarvittaessa olemaan äärimmäisen pikkutarkka. 

Hätiköityjä ratkaisuja ei pidä alalla tehdä, vaan asiat on usein selvitettävä perinpohjaisesti. On oltava rohkeutta kysyä, jos ei jotakin itse tiedä tai täysin ymmärrä. Tietynlainen jämäkkyys ja luonteen lujuus on myös hyödyksi. Juristin on tiukoissakin tilanteissa pystyttävä tuomaan mielipiteensä ja argumenttinsa esiin, sekä tarpeen mukaan puolustettava niitä.

“Kaksi korvaa ja yksi suu, kuten sanotaan. Kuuntelemalla muiden mielipiteitä, oppii asioista ihan uuden näkökulman. Se saattaakin ratkaista jonkin käsillä olevan haasteen”, Koljonen kuvailee.

Juristin työ ei ehkä ole omiaan sellaiselle ihmiselle, joka ei pidä vaikeaselkoisten, pitkien virallisten tekstien lukemisesta. Lakiin ja sopimuksiin liittyvissä työtehtävissä on todella paljon luettavaa ja asiakirjojen laadintaa.

Nokian puhelimet uuteen nousuun

Raskainta työssä on aivolevon puute. Koljonen kertoo, että työssä vaativinta on sen ympärivuorokautinen luonne – työasioista ei pääse kunnolla irti vapaa-ajallakaan. Lisäksi nuoren startup yrityksen pulmat, kuten resurssien niukkuus, aiheuttavat kasvukipuja niin yritykselle, kuin sen kaikille työntekijöille.

”Johtajana tehtäväni on pitää tiimissäni yllä kannustavaa ja positiivista henkeä ja energiaa, erityisesti työläinä ja uuvuttavina aikoina”, Koljonen tähdentää. 

“HMD:llä kaikkien yhteinen haave ja missio on nostaa Nokian puhelimet menestyksekkäästi takaisin maailmankartalle.”