Hyvinvointi, ekologisuus ja tuotteiden alkuperä kiinnostivat kymmeniä tuhansia messuvieraita Helsingin Pasilassa.

Messuvieraita kiinnostivat yhä enemmän tuotteiden alkuperä ja ekologisuus.

Lokakuun puolivälissä järjestetyt I love me -messut keräsivät yli 60 000 kävijää Helsingin Messukeskukseen. Kolmen päivän tapahtumassa kävijät nauttivat hyvinvoinnista, kauneudesta ja muodista. Messut tarjoavat laajan kattauksen elämyksiä, kuten muotinäytöksiä, työpajoja, luentoja ja kulinarismia.

Lauantai oli messun pääpäivä, ja sen kyllä huomasi. Väkeä oli jonoksi asti, kesti hetken ennen kuin pääsin sisään. Tunnelma oli innostunut, energinen ja kärsimätön. Kävijät selvästi odottivat, että pääsevät näkemään tämän vuoden messutarjoukset ja löytämään uusia hyvinvointituotteita.

Messukävijät saivat ammattimaista ja asiantuntevaa apua kysymyksiinsä.

Tuotteiden ekologisuus ja niiden alkuperä kiinnostavat kävijöitä koko ajan enemmän. Onko hyvän mielen kuluttamista olemassa? Sokaistuuko ihminen vain tarjouksista, vai tarvitseeko hän oikeasti tuotteen?

Karalahti elää hyvinvoinnille

Nanna Karalahti on liikunnanohjaaja ja personal trainer, joka elää liikkuakseen ja voidakseen hyvin.

”Hyvinvointi on minulle kaikkea muuta kuin suorittamista, se on ihmisen oikeus. Kun panostan hyvinvointiin, antaa se myös paljon. Oma hyvinvointi ei ole pelkästään itseä varten. Kun voit hyvin, tekee se tästä maailmasta paremman paikan”, Karalahti kertoo.

Nanna Karalahdelle hyvinvointi on kaikkea muuta kuin suorittamista.

Miksi on tärkeää voida hyvin?

”Jaksan paremmin arjessa. Silloin voin antaa enemmän itsestäni perheelle, ystäville ja asiakkaille. Olen esikuva omille lapsilleni, ja minulle on tärkeää, että he näkevät positiivisen, iloisen ja energisen äidin, joka voin olla silloin, kun huolehdin itsestäni”, Karalahti summaa.

Karalahden mielestä I love me -messut edustavat samoja arvoja.
”Hyvinvointi lähtee itsensä rakastamisesta. Pitää hyväksyä itsensä ennen kuin voi antaa rakkautta muille. Monet ajattelevat, että ’I love me’ on itsekästä ajattelua, mutta se on juuri päinvastoin”, hän toteaa.

Hyvinvoiva sietää myös hetkittäiset huonot ajat

Myös muut messuilla kävijät kertovat hyvinvoinnin tärkeydestä heidän elämässään. Hyvinvointialan yrittäjä Jasmine Ollgren nauttii messuhulinasta ja kertoo, että yleinen hyvinvointi auttaa yli huonojen aikojen.

Jasmine Ollgrenin mielestä omien tunteiden tunnistaminen on hyvinvointia.

”Hyvinvointi on myös ei-hyvinvoinnin sietämistä”, Ollgren sanoo. Hänen mukaansa hyvinvoiva ihminen pystyy kohtaamaan vaikeitakin fiiliksiä kuten surua tai stressiä.

”Omien tunteiden tunnistaminen on minulle hyvinvointia. Silloin voin keskittyä siihen, mikä on sillä hetkellä olennaista ja tärkeää hyvinvoinnilleni”, Ollgren summaa.

Messuilla päästiin nauttimaan suomalaisen The Good Guys Kombucha -nimisen valmistajan kombucha-juomista.

100 vuotta täyttänyt Messukeskus keräsi I love me -messuille 491 näytteilleasettelijaa, yli 150 puhujaa ja lähes 250 esiintyjää. Pohjois-Euroopan suurimassa hyvinvointitapahtumassa puhujina nähtiin muun muassa Mikael Gabriel, Jorma Uotinen, Nanna Karalahti ja Karita Tykkä.

Toimitus ja kuvat: Sanni Inget