Nuorena hyvinvointialan yrittäjäksi lähteneellä Maiju Riskalalla on monta rautaa tulessa. Uusi kirja julkaistaan pian, podcast, sisällöntuotantoa, yksilövalmennuksia, sekä muita isoja projekteja. Kuinka Maiju rentoutuu, sekä miten hän selvisi korona-ajan haasteista?

Maiju Riskala on uskaltanut rohkeasti ryhtyä yrittäjäksi nuoresta iästään huolimatta.

Maiju Riskalan, 22, tavallinen päivä alkaa aikaisin aamulla valmentamisella, jatkuu viiden tunnin koulupäivällä, jonka jälkeen hän tekee omia projektejaan ja treenaa. Illalla Maiju tekee yrityksensä hallinnollisia töitä.  

Maiju on tänä vuonna aloittanut koulun Laajasalon opistossa medialinjalla. Koulun aloittaessaan hän tiesi vuodesta tulevan raskas, mutta Maiju ottaa nyt tietoisesti enemmän aikaa itselleen. 

-Käyn koiran ja kavereiden kanssa pitkillä kävelyillä, sekä tykkään kuunnella äänikirjoja ja podcasteja. Saatan katsella vaikka Tiktok-videoita sohvalla. Mitä vain, jotta saan ajatukset muualle, Maiju kertoo

Korona-aikana syntyi uusi projekti

-Aluksi uutisointi koronaviruksesta huolestutti. Teen suurimman osan töistäni kuntosaleilla, ja uhkana oli, että kuntosalit laitetaan kokonaan kiinni, Maiju muistelee.

Korona-ajan innovaatiot ovat tuoneet Maijulle lisää töitä ja helpotuksen talouteen. Uusi MyBnB Live liikuttaa netissä 80 000 ihmistä. Facebookin ja Instagramin kautta järjestettävien live-lähetysten kautta valmentajat pitävät jumppatunteja, joihin voi osallistua kuka vain omasta kodistaan.    

-Kun kuntosali, jossa työskentelin, peruutti suunnittelemansa liikuntamatkat, syntyi MyBnB Live. Pääsin projektiin mukaan, joten onneksi ei tarvinnut elää pelkillä                         säästöillä. Suuri määrä ihmisiä lähti heti meidän kanssa jumppaamaan, ja saimme myös hyviä sponsoreita, Maiju iloitsee. 

Vaikka Maiju tekee suurimman osan töistään kuntosalilla, niin puhelimella kuluu myös paljon aikaa tehden töitä.

MyBnB Live-valmennuksia hän piti netin välityksellä kahdesta kolmeen kertaa viikossa. Lisäksi Maiju pystyi pitämään toisella salilla yksilövalmennuksia.

-Meillä oli todella tarkat toimenpiteet koronan suhteen. Maksimissaan 10 henkeä sai olla samaan aikaan salilla, treeniaika piti varata etukäteen, ja vuorossa oleva työntekijä desinfioi laitteet, Maiju kertoo.

Nuoren yrittäjän mukaan vaikeina aikoina voi syntyä hyviä ideoita.

-Yrittäjänä tiukassa tilanteessa täytyy käyttää luovuutta. Loppujen lopuksi kaikki kuitenkin minullakin kääntyi parhain päin ja pääsin mukaan hienoon projektiin!

Kuuntele koko haastattelu: