Poliisin mukaan huumausainerikosten määrä on vähentynyt Kaunaisissa. Nuorten keskuudessa huumeidenkäyttö on taas lisääntynyt. / Flickr

Kauniaisissa huumausainerikosten määrä on selvässä laskussa Poliisin julkaiseman tilaston mukaan. Nuorten keskuudessa huumeiden kokeilu oli lisääntynyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaiseman kyselyn mukaan lokakuussa 2017.

Suuri pudotus huumausainerikoksissa

Poliisin julkaiseman Kauniaisia käsittelevän tilaston mukaan huumausainerikoksissa on ollut kahden vuoden aikana jyrkkä pudotus. Vielä vuonna 2016 ilmoitettiin 12:sta huumausainerikoksesta. Vuonna 2017 niitä oli enää yhdeksän, vuoden 2018 tammikuusta kesäkuuhun niitä oli vain kolme. Ilmoitettujen huumausainerikosten lasku on peräti 25 prosenttia.

Huumeiden saatavuus helppoa nuorten keskuudessa

Länsiväylässä uutisoitiin 4.10.2017 THL:n julkaisemasta kouluterveyskyselystä, jonka mukaan Kauniaisten lukion pojista 22 prosenttia ja tytöistä 16 prosenttia on ilmoittanut kokeilleensa huumeita. Yli puolet lukiota käyvistä nuorista kokivat huumeiden saatavuuden helpoksi. Huumeidenkäytön sijaan lukiolaisten alkoholinkäyttö, tupakointi ja nuuskaaminen ovat taas vähentyneet.

Teksti: Pekka Luokkala

Lähteet: Poliisi, Länsiväylä