Kapteeni Hradecký huudatti faneja ottelun jälkeen. (Kuva: Tiina Pirilä)

Suomen jalkapallomaajoukkue kukisti Armenian näyttävästi tiistai-iltana Turussa. Historiallinen EM-kisapaikka on nyt todella lähellä, sillä Kreikka voitti kotonaan Bosnian.

Suomi voitti Armenian tiistaina klo 19.00 pelatussa EM-karsintaottelussa ylivoimaisesti maalein 3-0. Avausmaalin teki Fredrik Jensen, ja hurjassa vireessä oleva Teemu Pukki viimeisteli kaksi jälkimmäistä.

Ottelun alussa Suomi oli jopa hieman ahdingossa, ja Armenialle tarjoutuikin 20. minuutilla loistava paikka iskeä ottelun avausmaali. Huuhkajien onneksi Armenian hyökkääjä Aleksandre Karapetjan ei kuitenkaan osunut palloon maalin edessä.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen suomalaiset saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun Jensen iski pallon ulkosyrjällä maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta räjäyttäen Veritas-stadionin. Ensimmäisen maalin jälkeen ottelu oli täysin Huuhkajien hallinnassa.

Suomi tuli pukukopista puoliajan jälkeen kentälle todella itsevarmana. Yhdysvaltoihin kesällä HJK:sta siirtynyt Lassi Lappalainen laukoi 50. minuutilla todella hyvän kierteisen pallon rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Armenian maalivahti Hayrapetyan venyi upeaan torjuntaan.

Tunnin pelin jälkeen kentälle juuri vaihdettu Joel Pohjanpalo löysi Pukin upealla läpisyötöllä. Pukki ei läpiajosta erehtynyt, vaan sijoitti pallon upealla chipillä Armenian maalin takanurkkaan.

Ottelun 88. minuutilla Rasmus Schüller syöttää Pukin läpi. Suomen tämän hetken kuumin pelaaja ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan iski pallon takanurkkaan lähes täysin samanlaisella viimeistelyllä kuin ensimmäisessä maalissaan.

Turussa vietettiin kylmänä tiistai-iltana upeaa jalkapallojuhlaa, kun ottelun jälkeen lähes koko loppuunmyydyn Veritas-stadionin yleisö jäi osoittamaan seisaaltaan suosiota Huuhkajille.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kiitteli joukkuetta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

“Saatiin hyvä draivi ja intensiteetti päälle jo ensimmäisellä puoliajalla. Saatiin hyvä voitto, ja nyt jatkopaikka on omissa käsissä”.

Huuhkajien voitto Armeniasta oli upea, mutta kaikki jäivät jännittyneenä seuraamaan klo 21.45 alkanutta Kreikka-Bosnia -karsintaottelua. Suomen lauantaina 4-1 kotonaan kukistanut Bosnia oli Huuhkajien pahin kilpakumppani kamppailussa lohkon kakkospaikasta. Voitolla Bosnia olisi vielä ollut mukana taistelussa, mutta toisin kävi.

Kreikka voitti ottelun 2-1. Se tarkoittaa, että Huuhkajat tarvitsee kahdesta viimeisestä ottelustaan vain 2 pistettä varmistaakseen historiansa ensimmäisen lopputurnauspaikan arvokisoissa. Seuraavassa ottelussa Suomi kohtaa lohkossa viimeisenä olevan kääpiövaltio. Liechtensteinin. Ottelu pelataan marraskuussa Helsingissä, ja Huuhkajien voitto on enemmän kuin todennäköinen. Suomen viimeinen karsintaottelu pelataan Ateenassa 18.11.2019.