Hopia on perinteinen kahvila Töölön sydämessä.

Keskellä Töölöä sulautuen Pohjoisen Hesperiankadun katukuvaan sijaitsee perinteinen kahvila Hopia. Kahvilan on sijainnut samassa paikassa yhtä kauan, kun nykyinen kiinteistö jossa se toimii, on ollut rakennettuna.

Kivitalon katutasossa toivottaa lämpimästi tervetulleeksi pullan ja leivän tuoksu, joka rantautuu ohikulkijan nenään Hopiasta. Kahvila on jo 69 vuoden ajan tarjoillut samoilla perinteisillä resepteillä valmistettuja herkkuja, vaikka paikan omistaja on vaihtunut neljä kertaa. Hopian on perustanut Emma Hopia, Sortavalasta kotoisin oleva evakko, joka muutti Helsinkiin vuonna 1949.

Hopian sisustus on samaa tyyliä, kun se oli avatessaan 1949.

Kahvila näyttää edelleen samalta kun mitä se oli Emma Hopian perustaessa paikan. Kahvilassa on hyvin yksinkertainen Karjala-tyylinen sisustus. Pirttipenkkejä ja -pöytiä löytyy neljälle seurueelle. Seiniä koristavat Kalevalasta tutut maalaukset.

Hopian seiniä koristavat Kalevalasta tutut kuvat.

Legendaariset leivonnaiset

Hopian kahvilaan kävellessä sisään ei voi välttyä jumalaiselta pullien tuoksulta tai

Hopian kuuluisimpia herkkuja ovat karjalanpiirakat ja korvapuustit.

lasivitriiniltä joka on täynnä leivonnaisia ja piirakoita. Legendaarisimmiksi tuotteiksi ovat muodostuneet Hopian karjalanpiirakat ja korvapuustit. Muita tunnettuja tuotteita on esimerkiksi lihalevy, tavallinen viineri ja juorupulla. Näitä herkkuja on mukava odotella perinteisen kahvikupposen äärellä ja kuunnellen leipomon ääniä jotka kantautuvat kahvilan takaosasta.

”Kahvila on kohta 70 vuotta ollut tässä samassa paikassa, eli ensi vuonna juhlitaan pyöreitä vuosia. Moni täällä käyvä arvostaa perinteisiä ja hyväksi todettuja tuotteita joita tullaan aina uudestaan ja uudestaan hakemaan”, kertoo kahvilan myyjä.

Hopialla on nykyään kahvila myös Kumpulassa, jossa on saatavilla samoja leivonnaistuotteita, mutta sen lisäksi myös lounasruokaa. Nykyaikaa edustaa se, että kahvilan perinteisiä tuotteita on tilattavissa myös verkkosivujen kautta, jotta voi varmistaa haluamansa herkut myös kotipöydän ääreen.

 

Ota siis kaveri mukaan ja suuntaa askeleesi kohti Töölöä herkuttelemaan.

Hopiaan kannattaa lähteä yhdessä kaverin kanssa pullalle.