Myöskään Jack Eichelin kausi ole mennyt toivotulla tavalla. (Kuva: Wikimedia Commons)

Buffalo Sabres on jo vuosia kuulunut maailman parhaan kiekkoliigan heikoimpiin joukkueisiin, mutta ihan äkkiseltään ei tule mieleen näin heikkoa kautta.

Koronaviruksen takia kausi 2020-21 pelataan poikkeuksellisella aikataululla, kun 82 runkosarjaottelun sijaan pelataan vain 56 ottelua. Näin ollen huonoihin jaksoihin kauden sisällä ei olisi paljoa varaa. 

Sabresin kohdalla voidaan puhua jo vaan yksinkertaisesti historiallisen huonosta kaudesta.

Sabres on voittanut pelaamistaan 33 ottelusta ainoastaan kuusi  keräten 16 sarjapistettä. Edellisen kerran Sabres on juhlinut voittoa 24. helmikuuta, kun se haki 4-1 -voiton New Jersey Devilsistä. Tämän jälkeen pisteitä on irronnut kahdesti, kun Sabres on onnistunut häviämään vasta varsinaisen peliajan jälkeen. 

Joukkue majailee turvallisesti koko sarjan viimeisellä sijalla, kun toiseksi viimeistä sijaa pitävät tasapisteissä yhdessä Anaheim Ducks, Ottawa Senators ja Detroit Red Wings. Kaikilla kolmella joukkueella on kasassa 28 pistettä. Ei siis pelkoa, että sarjan viimeisen sijan haltija kovin nopeasti vaihtuisi.

NHL:n historian pisimmän tappioputken ennätystä pitää hallussaan vielä toistaiseksi Pittsburgh Penguins, joka hävisi kaudella 2003-04 peräti 18 ottelua putkeen. Sabres on tästä ennätyksestä yhden tappion päässä. Enää tässä vaiheessa ei tunnu relevantilta jännittää, tuleeko Sabres lyömään Penguinsin kyseenalaisen ennätyksen, vaan nyt lähinnä jännitetään, kuinka pitkäksi Sabres onnistuu tappioputkeaan ja sitä kautta pisimmän tappioputken ennätystä venyttämään. 

Sabres hankki edellisen kauden jälkeen riveihinsä yhden vapaiden markkinoiden isoimman nimen, Taylor Hallin New Jersey Devilsistä. Hallin oli tarkoitus olla juuri se toivottu ja odotettu lisä Sabresin miehistöön, toisin kävi. 33 pelaamassaan ottelussa Hall on saanut kasaan tehopisteet 2+15=17 ja plus/miinus-tilasto on 20 astetta pakkasen puolella.

Hallin siirron jälkeiset kommentit lähinnä huvittavat nyt, kun miettii joukkueen tilannetta. Ennen kauden alkua Hallilla oli kova luotto siihen, että ‘’kaikki palaset ovat kohdallaan’’ ja että ‘’Sabres voi parantaa peliään ja todella menestyä tällä kaudella’’. Ei mennyt homma ihan putkeen. 


Sabres on tällä kaudella antanut jo potkut päävalmentajalleen Ralph Kruegerille, se vaati 12 ottelun tappioputken. Vuoden 2018 kärkivaraus Rasmus Dahlin komeilee koko liigan plus/miinus-tilaston pohjalla hänen tilastonsa ollessa 32 pykälää pakkasen puolella. Joukkueen kapteeni Jack Eichel kärsii yläraajavammasta, eikä hänen paluulleen ole annettu minkäänlaista aikataulua. Jo hyvän aikaa on ollut selvä asia, että Sabres tulee myös tälläkin kaudella jäämään pudotuspelien ulkopuolelle, kuten se on jäänyt myös edelliset kymmenen kautta. 

Buffalo Sabresin kausi on katastrofi ja kelkan kääntäminen enää tässä vaiheessa vaatisi maailman kahdeksannen ihmeen.