Metoo -kampanjan kolikon toinen puoli on se, että miehet saavat osakseen herjaavaa ja alistavaa, miehen naista huonommaksi, arvottomaksi ja tyhmemmäksi tuomitsevaa puhetta naisilta. HeToo -nimiselle kampanjalle olisikin mielestäni vähintään yhtä suuri tilaus. 

Naiset räyhäävät nykyään kaikkialla ääneen todellisia ja epätodellisia pelkojaan ja valittavat kuinka miehet käyttäytyvät muka niin helvetillisen törkeästi heitä kohtaan. Milloin on kyse seksuaalisesta häirinnästä, milloin huonoista kommunikointitaidoista, milloin tekemättömistä kotitöistä. Naisten saunailloissa miehet presentoituvat naisten puheissa ällöttävinä turhakkeina, joiden jälkiä pitää vain siivota. Kaikki on naisten mielestä epätasa-arvoista, naista syrjivää ja miehiä suosivaa. Naiset vääntävät pienimmistäkin tikuista asiaa – kunhan pointtina on haukkua miehiä. Varmasti huutokuorosta löytyy todellisia ikäviä kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä ja hyvä, että nämä tulevat kuulluksi ja käsitellyksi.
  Väitän nyt -ilman mitään virallista dataa tai tutkimusta- että naisten harjoittama herjaava ja halveksuva puhe miehiä kohtaan on etenkin länsimaissa paljon laajempi ja tuhoisampi ilmiö kuin miesten harjoittama seksuaalinen häirintä. Uskon että näin on ollut ainakin viimeiset kymmenen vuotta.

Herjaaminen tarkoittaa sanakirjan mukaan pilkkaamista, halveksumista ja häpäisemistä. Näitä sisältävää puhetta naiset harjoittavat nykyään miehiä kohtaan paljon ja tekevät sen pelottavan hyvin. Nykyään sellaista kuulee aivan erityisen paljon – päivittäin ja kaikkialla. Parin viime kuukauden aikana olen julkisissa paikoissa ja arkisissa tilanteissa kuullut tyttöjen ja naisten nimittävän poikaystäviään ja aviomiehiään muun muassa “vauvaksi”, “koiraksi” ja “eläimeksi”. Nimitykset ovat ällöttäviä. Myös lukuisissa muissa arkipäivän tilanteissa olen kohdannut naisten suoranaisesti solvaavan miehiä – “osaatko ja tajuatko idiootti mitään kun et oo nainen? kyllä te miehet käyttäydytte rumasti meitä naisia kohtaan”, “ethän sä mihinkään ole hyödyksi kun oot mies”, “ymmärrätkö kun nainen selittää – onkohan sinulla miehenä aivoja ollenkaan” ja sitä rataa. Siis sellaisissa tilanteissa, joissa on ollut useampi ihminen läsnä. Ja nuo ilmaisut olivat tosiaankin lievimmästä päästä. Harva puuttuu tilanteeseen. Tuskin olisi kuitenkaan ok jos mies kourisi naista vasten naisen tahtoa kaikkien edessä. On myös omituista että naiset harjoittavat tällaista puhetta niin paljon. Rikosuhripäivystyksen mukaan voi olla jopa rikos, mikäli henkilö kokee sanallista mitätöintiä tai alistamista. Siis väkivaltaa. Toki raja on häilyvä ja välillä itse kukin tulee sanoneeksi ilkeästi tai mitätöivästi. Joidenkin puhe on ronskimpaa luonnostaan. Jatkuvasti ja toistuvasti herjauksen harjoittaminen ei kuitenkaan ole suotavaa. 

On ahdistavaa kuulla kun naiset herjaavat lahjakkaalla verbaliikallaan miehiä. Sellainen käytös tuntuu epäluonnolliselta ja ennen kaikkea epäkunnioittavalta.
Herjaus kuuluu naisilla sanoissa, miehillä se näkyy teoissa. Molemmat yhtä huonoa ja väärää käytöstä. Yhtä pahalta kuin naisista tuntuu seksuaalinen häirintä, huorittelu ja kouriminen, niin tuntuu miehistä naisten harjoittama herjaava puhe. 


Molemmat sukupuolet -ja kaikki siltä väliltä ja niiden ylitse- tarvitsevat kunnioitusta sekä vastakkaiselta sukupuolelta että toisiltaan. Jotta tällainen toteutuu, on naisten syytä  katsoa itseään peilistä ja käyttää puheenlahjojaan kunnioittavasti rakennukseksi, ei tuhoksi. Sukupuolilla on eri vahvuudet, jotka täydentävät toisiaan. Niitä hyödyntämällä, ja huonoa käytöstä vähentämällä, on maailma parempi paikka kaikille.