Helsinkiin on valmistumassa kaksi uutta tekojääkenttää. Jätkäsaaren ja Lauttasaaren tekojäiden pitäisi valmistua Helsingin kaupungin liikuntatiimin viestintäasiantuntija Juuso Hämäläisen mukaan lähiaikoina.

“Tarkemmista valmistumisajankohdista ei ole vielä virallista päätöstä, mutta Jätkäsaaren avaaminen on lähempänä”, Hämäläinen sanoo.

Helsingin kaupungin läntisen alueyksikön liikuntapaikoista vastaava Jyrki Inkinen tarkentaa asiaa.

“Jätkäsaaren tekojääkenttä on ehkä maksullinen tämän loppukauden. Tekojäälaitteen asennuksessa on ongelmia. Kenttä avataan noin kahden viikon sisällä.”

“Lauttasaaren tekojääkaukalosta tulee maksuton. Se avataan helmikuun lopussa tai ensi kaudella”, Inkinen toteaa.

Normaalisti Helsingistä löytyy kattavasti ilmaisia talviurheilumahdollisuuksia. Kuluva talvi on kuitenkin ollut leuto ja vähäluminen. Hiihtoladut, luonnolliset jääkentät sekä laskemiseen soveltuvat mäet kärsivät lumen ja pakkasen puutteesta.

Vaihtoehtoja säästä riippuville talviurheilumahdollisuuksille ovat esimerkiksi tekojääkentät, jäähallien yleisöluisteluvuorot sekä hiihtohallit.

Maksuttomuus riippuu paikasta. Hiihtohallit ovat usein maksullisia, mutta tekojäiden ja jäähallien yleisöluisteluvuorojen kohdalla tilanne vaihtelee.

Ilmaisia yleisöluisteluvuoroja järjestetään Myllypuron, Malmin, Paloheinän ja Vuosaaren jäähalleissa. Tekojäistä maksuttomia ovat Lassilan ja Pukinmäen liikuntapuistojen tekojääkaukalot. Joulukuun lopussa yleisölle avattu Laajasalon liikuntapuiston tekojääkaukalo on myös maksuton.

Katso video Laajasalon tekojääkaukalosta: https://www.youtube.com/watch?v=a09Wwc3BFVc