Laajasalon alue elää myllerrysten aikaa. Syvätiivistyspaino jytisee yötä päivää täyttäen vesialueita maalla, ja vuoteen 2030 mennessä alueelle nousee jopa 6 000 uutta asuntoa. Asuinalue rakennetaan entisen öljysataman paikalle Kruunuvuorenrantaan.

Noin 260 hehtaarin laajuisen alueen rakentaminen kiihtyy koko ajan ja jatkuu vuoteen 2030. Gunillankallio ja Borgströminmäki saivat ensimmäiset asukkaansa syksyllä 2015. Vuoden 2017 lopussa asuntoja oli pystyssä jo tuhat. Merentäyttötekniikkaa on hyödynnetty myös muilla Helsingin alueilla, viimeisimpänä Jätkäsaaressa.

Kruunuvuorenrannan asuinrakentaminen on tiivistä, mutta tehdään Helsingin kaupungin mukaan ympäristöä kunnioittavasti. Alueelle jätetään tilaa puistolle, luonnonsuojelualueille sekä virkistyskäyttöön.

Kruunuvuorelle rakennetaan raitiotie, joka yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Tämän hetken tavoite yhteyden valmistumiselle on vuonna 2026, mutta aikataulu tarkentuu ensi vuonna. Kolmesta uudesta sillasta Kruunuvuorensilta on Suomen pisin, noin 1 200 metriä.

Öljysatamahistoria jää näkyviin uudessa Kruunuvuorenrannassa. Öljysäiliötä säilytetään erilaisiin käyttötarkoituksiin kunnioittamaan alueen teollista menneisyyttä. Yhtä säiliöistä koristaa valotaideteos Öljysäiliö 468.