Helsingin kaupunkipyörien käyttöaste laski viime vuodestakertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin seudun liikenteen (HSLmukaan jokaisella kaupunkipyörällä ajettiin tällä ajokaudella noin seitsemän matkaa päivässäViime ajokaudella jokaisella kaupunkipyörällä ajettiin noin yhdeksän matkaa päivässä.

On oikeastaan hyväettä käyttöaste on hieman laskenutSe kertoo siitäettä laajennus ja uudet pyörät ovat parantaneet kaupunkipyörien saatavuuttaKäytännössä niitä tilanteitajoissa asemalla ei ole ollut yhtään pyörääon ollut vähemmän”, kaupunkipyörien operoinnista vastaavan Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKLprojektipäällikkö Samuli Mäkinen kertoo Helsingin sanomille.

Ajettujen matkojen kokonaismäärä kuitenkin kasvoi Helsingin ja Espoon alueillaEdellisen ajokauden matkojen kokonaismäärä oli kolme miljoonaaTällä ajokaudella matkojen kokonaismäärä oli 3,7 miljoonaa.

Yksi ajokausi kestää huhtikuusta lokakuuhunLokakuun lopussa päättyneen kauden aikana Helsingin kaupunkipyöräasemien määrä kasvoi 150:sta 238:aanKaupunkipyörien määrä taas kasvoi 1500:sta 2380:een.

Myös rekisteröityneiden kausikäyttäjien määrä kasvoiHelsingissä ja Espoossa rekisteröityneiden kausikäyttäjien määrä oli tänä vuonna yli 60 000Luku oli lähes 13 000 enemmän kuin viime vuonna.