Jouluapua.fi on Heidi Miettisen käynnistämä netissä toimiva yhteisöpalvelu, jonka kautta ihmiset voivat ottaa yhteyttä avuntarvitsijoihin ja antaa joululahjoja vähävaraisille. Jouluapua-keräys auttaa nykyään noin 700 henkilöä vuosittain, ja yhteisön Facebook-sivulla on peräti 75 000 seuraajaa. Idea lahjakeräykseen syntyi vuonna 2013, kun Miettinen luki artikkelin vähävaraisten lapsiperheiden jouluahdingosta. Aihe kolahti, koska Tanskassa asuvalla Miettisellä on itselläänkin kolme lasta.

Jouluruoka, villasukat ja hygieniatuotteet

Jouluapua.fi-nettisivuilla kerrotaan, että toivotuimpia lahjoja ovat jouluruoka, hygieniatuotteet sekä villasukat. Ideana on luoda joulun tunnelmaa vähävaraisille lapsiperheille. Tuotteet ovat arkisia, ja lahjat voivat olla myös käytettyjä, kunhan ne ovat hyväkuntoisia ja siistejä.

Iloa eteenpäin nimellä tai nimettömästi

Lahjoittaminen on helppoa Jouluapua.fi-sivuston kautta. Päävalikossa on haluan auttaa -osio, jota painamalla löytyy yksinkertaiset ohjeet lahjan lähettämiseen. Lahjan voi lähettää nimellä tai nimettömästi. Vuonna 2015 Miettisen keräys voitti hyväntekeväisyysjärjestöjen vuoden varainhankintateko -kilpailun.