Vichy-tölkki kolahtaa pöydän pintaan ja Antti Luostarinen istahtaa pöydän toiselle puolelle. 
” No mitäs kaikkea mä kertoisin sulle?”

Toimitusjohtajana toimiva Luostarinen on lapsesta asti päättänyt perustaa oman yrityksensä.

Antti Luostarinen on espoolainen yrittäjä, joka omistaa osan yrityksestä nimeltään NH Nordic Groupin, joka taas omistaa NH Nordic:in, joka rakentaa uusia taloja markkinoille ja NH Nordic Housingin, joka on kiinteistönvälitysliike. Vaikka Luostarinen toimii yritysten toimitusjohtajana, niin ei se tarkoita leppoisia päivä vain kahvia juoden.
”Kyllä mä olen silti se, joka hoitaa meidän kirjanpidon, laskubyrokratiat ja yritysten pyörittämisen sekä kehittämisen”, Luostarinen toteaa huvittuneena. 

Välittäjämyyjänä hän ei enää toimi. Luostarinen kertoo, joutuneensa kasvamaan ihmisenä paljon, koska johtajana hän on loppujen lopuksi vastuussa kaikesta.

”Vaikeaahan se on ketään muuta syyttää, jos jotain menee pieleen, mutta samalla se on todella palkitsevaa, kun jokin on mennyt tosi hyvin. Siinä saa sitten taputtaa itseänsä selkään hyvin hoidetusta tehtävästä”.

Kerran myyjä, aina myyjä

Myyntimiehen työ on ollut Luostariselle luonnollista aina. Pienestä saakka hän on myynyt omia vanhoja tavaroitaan ja kerännyt sillä säästöjä itselleen. Lukion jälkeen suunnitelmissa oli kauppakorkeakoulu, mutta koska ovet eivät auenneet sinne, päätti Luostarinen hakea uutta suuntaa.

” Jossain vaiheessa vain tajusin, että en minä halua opiskella 6-7:ää vuotta ennen kuin pääsee edes aloittamaan töitä. Armeijan jälkeen päätin sitten käydä ylioppilaspohjaisen merkonomilinjan. Sen jälkeen aloitin tekemään sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä, eli myymään. Kyllä mä jo joskus 14-15-vuotiaana tiesin, että haluan perustaa oma yrityksen”, Luostarinen kertoo.

Yrittäjyyden polku antaa mahdollisuuksia

Myyjän tie alkoikin rahastojen ja sijoitustuotteiden myynnillä. Ajan kuluessa Luostarinen päätti yhtiökumppaninsa Jeffrey Cameon kanssa perustaa oman yrityksen. 

”Kyllähän se oli hieman hakemista, kun hirveä kasa rahaa oltiin investoitu asiaan, mutta ei meillä ollut mitään tietoa onnistuisiko koko asia. Sitten kun viikko yrityksen perustamisesta oltiin myyty eka asunto, niin alkoi tulla jo olo, että hei, tämähän voi toimia”.

Yrittäjyys on mahdollistanut Antti Luostariselle monipuolisen työn.


Työssä Luostarinen on oppinut luottamaan siihen, että vaikka itse haluaisi tehdä tietyllä tavalla, niin joku voi osata tehdä ihan yhtä hyvin tai jopa paremminkin. Tämä on antanut vapautta myös keskittyä omaan perheeseen enemmän. 

” Tietyn ajan jälkeen en edes vastaa enää puhelimeen. Jos vastaan aina puhelimeen, niin en ikinä pääse töistä pois. Kotona pääsen rentoutumaan täysin perheen kanssa”. 

Yrittäjyys on tuonut monta uutta näkökulmaa Luostarisen elämään ja antanut mahdollisuuden monipuoliseen työhön.

Teksti ja kuvat:

Saana Hintikka