Legendaarinen Hassisen kone -yhtye tekee paluun ensi kesänä. Yhtye juhlistaa kiertueella 40-vuotissyntymäpäiväänsä. 

Hassisen koneen muodostivat alun perin Ismo Alanko, Harri ja Jussi Kinnunen sekä Reijo Heiskanen. Myöhemmin Heiskanen lähti yhtyeestä, ja tilalle kitaraan saatiin Jukka Orma, jonka kanssa Alanko jatkoi työskentelyä myöhemmin Sielun veljissä. Lisäksi kokoonpanoon otettiin saksofonisti, lyömäsoittaja ja kosketinsoittaja. Ahkerasti keikkalavoja ja festareita kiertänyt alkuperäiskokoonpano on soittanut viimeksi yhdessä parikymmentä vuotta sitten, silloin 20-vuotisjuhliaan viettäen.

Alkuperäisnelikolla yhtye soittaa muutaman keikan Joensuun Kerubi-klubilla ja Provinssirockissa. Juhlakiertue huipentuu laajennetun kokoonpanon areenakeikkaan Tampereen Ratina-stadionilla. Pääkaupunkiseudulle tätä 80-luvun suosituimpiin Suomi-rock -yhtyeisiin kuuluvaa bändiä ei siis saada.

Joensuusta lähtöisin olevan Hassisen koneen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat Rappiolla, Levottomat jalat ja Kulkurin iltakalja. Ensimmäinen levy, Täältä tullaan Venäjä on myynyt yli 60 000 kappaletta. 

Lokakuun alussa myös toinen Suomi-rockin ikonisiin kokoonpanoihin kuuluva yhtye Tehosekoitin ilmoitti paluustaan tulevan kesän keikkalavoille.